Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Smart og lettbeint

Lola har 20 minutter på seg til å skaffe hundre tusen mark og legger på sprang. Det gjør hun i en smart produsert og pulserende energisk film. Men innholdet er like lettbeint som Lola.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vår flyktende, flyktige venninne (Franka Potente) må skaffe nevnte beløp for å redde livet til kjæresten Manni (Moritz Bleibtreu), som har somlet pengene bort og nå bare venter på at hans sjef skal komme trekkende med pistolen. Sjefen står altså ikke på god fot med verken loven generelt eller skattevesenet spesielt.

And that\'s it, som det heter på svensk. Vi får tre versjoner av Lolas maraton gjennom Berlin, og det er ingen tvil om at Tom Tykwer er en regissør å se opp for. Han holder høyt tempo og fin rytme gjennom hele rittet, legger inn litt animasjon og serverer noen snedige, lynkorte livshistorier underveis. Produksjonen er ganske besnærende.

Dermed lar man seg forføre av Lola _ et stykke på vei. Deretter blir hun kjedelig. Tredje gang hun tar til beins, håper du mest at damen kan løpe litt fortere, for overvettes forskjellige er ikke disse historiene. Tykwer har latt seg i overkant begeistre av egne ideer. Formen tar rett og slett luven fra innholdet.

Forfilm: Taktikk. Regi: Eva Dahr.