Anmeldelse Film «Host»

Smart skrekk på Zoom

Ingenting er så 2020 som skrekkfilmen «Host». For det meste er det en god ting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
LES ALT OM CORONA

FILM: Dette var morsomt, det vi si skummelt, det vil si gøy. Coronanedstengningen i våres, i Storbritannia så vel som hos oss, gjorde det bitte litt vanskeligere å lage film, for å si det på den måten. Men dette var ikke nok til å stoppe regissør Rob Savage, som satte i gang med å lage en skrekkfilm, «Host», fra og om coronavåren.

Hele filmen består av Zoom-samtalen fra helvete, bokstavelig talt. En vennegjeng, flere av dem studenter i samme hybelhus, bestemmer seg for å prøve å ha en spiritistisk seanse via Zoom, styrt av et medium de har invitert for anledningen. I løpet av filmen vil de alle naturligvis få rikelig anledning til å angre på at de bega seg inn i det virtuelle møterommet i første omgang. Den av deltakerne som har minst tro på spiritismen gjør noe småfreidig, og det er ikke bare nok til å avspore seansen, men til å tilkalle noe mørkt og farlig.

Matkassa kommer

Det er nok av tidstypiske avsporinger her: Et illevarslende bank på døra viser seg å være matkassa som kommer, en venn som skal undersøke hva som har skjedd med en annen famler etter munnbindet. De begrensede innspillingsforholdene og det helt sikkert mikroskopiske budsjettet gir faktisk «Host» noe. Skravlingen og småmobbingen mellom vennene føles autentisk og nedpå, småplunderet med teknologien minner om alles hverdag, slik den har blitt. Dette er en skrekkfilm som i større grad enn de fleste gir deg følelsen av at dette faktisk kunne vært deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer