Smart startkone

Morsom og kvass Hollywood-satire.

Terning4

Premiere på TV3 i kveld kl. 21.30. TV: En startkone er den man gifter seg med på vei opp og fram. Nevnte kone føder barn og hjelper deg oppover karrierestigen, helt til du oppnår suksess og kan bytte henne ut med en yngre og hottere utgave, kalt trofékone.

Historien er standard i Hollywood, der suksess kan oppstå plutselig og filmbyen er derfor et naturlig sted å plassere «The Starter Wife», som i utgangspunktet var en seksepisoders miniserie bygd på Gigi Levangie Grazers ganske så selvbiografiske roman.

Sølibat

Miniserien ble gjenstand en bråte Emmy-nominasjoner og gode seertall, og de utøvende myndigheter i NBC tok sjansen på å lage en hel sesong om eks-startkona Molly.

I miniserien ble Molly Kagan (Debra Messing, kjent fra komiserien «Will & Grace») dumpet av sin produsentektemann og dermed dumpes hun også av alle de perfekte konevennene sine. Hun er knust og forvirret: «Selvsagt er jeg gretten, jeg har ikke spist på tolv år!» Nå sverger hun på å unngå menn og i stedet konsentrere seg om sin datter og en spirende forfatterkarriere.

Men dette er satire, ikke tårevått drama. Vi er ikke så opptatt av hvordan det går med Molly. Det viktigste er at hun stadig roter seg bort i pinlige situasjoner, det være seg på datterens eksklusive privatskole, på fester eller i andre settinger der de rike og vellykkede demonstrerer sin status.

Vittige replikker


Det hagler med vittige replikker, ikke bare fra Molly, men også hennes to gode venner, den homofile interiørarkitekten Rodney og ikke minst Judy Davis i rollen som den kyniske Joan McAllister, for anledningen tørrlagt og ansatt på en fasjonabel avrusningsklinikk.

Som pliktoppfyllende forbrukerveileder skylder jeg å gjøre oppmerksom på at serien ble kansellert etter én sesong, men jeg tviler på at det skyldes mangel på treffende replikker.