Smashing farvel

Så var det over. Lørdag tok Smashing Pumpkins farvel med fansen etter 13 år og 17 millioner solgte plater.

Avskjedskonserten fant sted på Chicago-klubben Metro, det samme konsertlokalet hvor Smashing Pumpkins debuterte for 13 år siden. Tilstede var 1100 dedikerte fans. De fikk oppleve fire timer musikk fra bandets fem plater, musikk som har plassert Smashing Pumkins blant toppbanda det siste tiåret, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Utsolgt

Konserten på Metro var en Chicagos heteste i år, og har vært utsolgt i månedsvis. Fans fra verden over valfartet til den fire timer lange avskjeden med rockeheltene sine.

Smashing Pumpkins, med sanger og låtskriver Billy Corgan i spissen, startet showet med «Rocket». En hardtslående låt som i følge AP satte fart i publikum fra første tone. 1100 tilskuere hoppet i takt og publikum-surfet gjennom tre sett og tre ekstranummer.

Fansen fikk med seg mer musikk hjem etter konserten var over, da en live-plate fra Smashing Pumpkins debut på Metro ble delt ut. Den inneholdt 38 minutter av det første materialet Corgan & Co hadde laget.

17 millioner plater

Smashing Pumpkins ble startet for tretten år siden, da Billy Corgan og gitarist James Iha møttes på en pub i Chicago. Det møtet resulterte i fem album, en rekke hits og over 17 millioner solgte plater. Den siste plata «Machina II: the friends and enemies of Modern Music» ble lagt ut på internett, noe som forarget og sjokkerte plateindustrien.

Eieren av Metro, Joe Shanahan fortalte pressen om sitt første møte med bandet.

- Smashing Pumkins hadde med seg en demo med fire låter og det var noe helt nytt. Hardrock, goth og pop fra en lang syltynn kunstfyr, en japaner og ei hippiejente.

Nå, tretten år senere, er Smashing Pumpkins rockehistorie.

ROCKET:</B> Billy Corgan og Smashing Pumpkins gav fansen fire timer avskjedskonsert.
<B>SLUTT: Etter 13 år er det over. Smashing Pumpkins er historie.