Småslapp Newman

Paul Newman er bankraner i denne tamme filmaffæren.

Et gjensyn med Paul Newman skal vi ikke kimse av, selvfølgelig. Men det hadde vært hyggelig å se ham i noe annet enn et småslapt alternativ til en bingokveld.

I «Lukten av penger» befinner han seg lenket til rullestolen halve tida, men det er bare juks. Vår mann er nemlig bankraner som har simulert et hjerteslag for å slippe ut av buret. Måten han har gjort det på er bare ett av flere momenter som bidrar til oppgitte skuldertrekk i denne filmen.

Raneren Manning treffer en spenningshungrig sykepleier (Linda Fiorentino) og hennes mer hjemmekjære ektemann (Dermot Mulroney), men sammen er de langt fra dynamitt.

Dette er den typen underholdning man sitter igjennom uten å rystes et sekund. Ikke er det spennende, ikke er det morsomt, så forutsigbart at man på slutten kan komme til å holde med feil person. Det er ikke bra. Den eneste grunnen til å løse billett er den 75 år gamle stjernens karisma. I enkelte glimt får Newman vist at han fortsatt kan eie et lerret - uten å redde en temperaturløs forestilling.

Han er tilgitt, naturligvis. Det er tross alt Newman. Og han har vel kjedet seg litt på sine gamle dager, da.

Ta Dagbladet: på nettets Paul Newman-test

<B>IKKE HELT SOM FØR: </B>Den gamle hedersmann Paul Newman sliter med et tamt manus og får ikke veldig mye drahjelp fra sykepleier Linda Fiorentino.