Småsliten sjarmøretappe

Superheltene i «Avengers: Age of Ultron» har både for lite og for mye å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Superheltene trengte å vokse opp. Første generasjon, som omfatter Supermann og Batman, er selvhøytidelige streitinger, fulle av tungsindige monologer om ansvar og ondskap. Marvel-superheltene, derimot, blant dem Iron Man, Hulken, Thor og de andre trikotene i «Avengers: Age of Ultron», er karakterer.

Å ta en øl med Supermann ville innebære å stirre mye ned i glasset og lete etter samtaletemaer. Tilsvarende med Tony Stark, Iron Mans alter ego, ville vært en liten aperitiff frem mot tidenes nachspiel med salsadansing på bordet.

Karismatisk Ruffalo

Mye av sjarmen er bevart i Joss Whedons «Avengers»-filmer, som har vidd, letthet og fandenivoldskhet på en måte Christopher Nolans mastodontiske Supermann- og Batman-filmer mangler. Riktignok finnes castingmessige skivebom: Chris Evans har aldri vært stort mer enn en blank porselenstallerken som Captain America, mens Robert Downey jr. og Mark Ruffalo har vært handlingenes karismatiske kraftsentre og emosjonelle navn, i roller de gir mer dybde enn de strengt tatt hadde behøvd.

Og de får bryne seg på motstandere som er formidable på alle vis: Tom Hiddlestons plagede Loke ved forrige korsvei og James Spaders Ultron nå. Sistnevnte eksisterer i forskjellige maskinkropper, men har likevel sofistikert mimikk og kroppsspråk som sammen med Spaders stemme gjør ham til en sterk personlighet. Det er ikke verst å få til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer