Småspill på vei til Wii

Søker etter indie-utviklere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Wii-eiere har allerede mulighet for å laste ned spillklassikere via onlinebutikken på konsollen.

Denne tjenesten er imidlertid begrenset til tidligere utgitte spill fra Nintendo-konsollene samt et utvalg andre maskiner - men nå vil Nintendo ifølge Newsweek-spillbloggen tilby også nyutviklede spill til nedlasting.

Tjenesten skal hete WiiWare, og også disse spillene vil kun være tilgjengelig for nedlasting via shopping-kanalen på Wii.

- Det som som er interessant er at Nintendo ikke bare søker WiiWare fra etablerte utviklere og distributører ... på en konferanse for Nintendo-utviklere tidligere i uka, informerte selskapet om at det også søker etter indie-utviklere. Kortere, mer originale og mer kreative spill fra små grupper med store ideer er noe vi vil høre mer om, skriver Newsweek-journalisten N\'Gai Croal i bloggen sin.

Ifølge ham vil Nintendo gå ut med denne nyheten hvert øyeblikk.

Nintendo-sjef for USA, Reggie Fils-Aime, fortalte til Croal at prisen vil bli bestemt av Nintendo for hver utgivelse, men at selskapet ikke vil blande seg inn i spillene innhold - så lenge de kvalifiserer til aldersmerkekravene, samt ikke inneholder feil.

De første WiiWare-spillene vil ifølge bloggen dukke opp neste år.

IKKE BARE I BUTIKK: Med den kommende Nintendo-tjenesten WiiWare, kan du nå kjøpe nyutviklede spill direkte via shoppingtjenesten på Wii. Foto: TORU HANAI / REUTERS
IKKE BARE I BUTIKK: Med den kommende Nintendo-tjenesten WiiWare, kan du nå kjøpe nyutviklede spill direkte via shoppingtjenesten på Wii. Foto: TORU HANAI / REUTERS Vis mer
KLASSISK TILBUD: Fra før er det mulig å kjøpe gamle klassikere på Wii.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer