Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Småtrist

Det hadde blitt bedre hvis Kanye West droppet a-ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONSERT: KRISTIANSAND (Dagbladet): Da Kanye West spilte på Roskilde-festivalen, var det en trist affære. Det virket som om superprodusenten hadde blitt stoppet i tollen og fratatt selvtilliten. Mannen som i intervjuer virker som om han har et ego større enn Gud, var utilpass på den store scenen og baserte store deler av showet på andre artisters superhits.

Men med en mindre scene blir det mindre tull. Konserten åpnet på glitrende vis med en Kanye som så ut som om han hadde fått selvtilliten tilbake i posten. Åpningslåta «Diamonds From Sierra Leone» viste hvilken renskåret hiphopstilist han er: med elegante håndbevegelser kontrollerte han både scenen og publikumsmassen. Bendiksbukta slang armene i været og kunne tekstene ned til minste komma. Det lovet utrolig godt.

Så hvorfor endte det hele med å fisle bort i keitete medleyer? Hvorfor spille dårlige versjoner av Gnarls Barkley og Beatles, når man selv kan diske opp med «Through The Wire»? Det var flaut å se mannen virre rundt på scenen og ape etter andre. Og nei, det hjalp ikke med «Take On Me» .

Derfor ble det nesten ekstra trist med ekstranumrene «Jesus Walks» og «Touch The Sky» . Kanye hadde fått mojoen tilbake. Han viste hvordan konserten kunne ha blitt hvis han holdt seg unna gamlishitsene: den kunne blitt legendarisk.

 BEST I EGNE LÅTER:  Kanye West. Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS
BEST I EGNE LÅTER: Kanye West. Foto: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS Vis mer