Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Smått og kjempegodt

Teknisk briljant, spennende og morsom. Legg til adjektivene fantasifull, detaljrik og original, så har du en dekkende beskrivelse av familiefilmen «Småkryp»

Merkelig hvordan Hollywood alltid tenker i flokk. Vulkaner, asteroider, vampyrer- en ulykke kommer sjelden alene. Nå er det dataanimerte maur som er tingen, først med «Antz» og nå altså «Småkryp». Men i motsetning til de ovennevnte, katastrofale feilgrep, kan du trygt møte insektinvasjonen med åpne armer.

John Lasseter og hans selskap Pixar, en underavdeling av Disney, revolusjonerte animasjonsfilmen med «Toy Story» for fire år siden. «Småkryp» er også en «tegnefilm» der alle blyanter er byttet ut med datamaskiner. Og til alle som ble imponert over «Toy Story»- og «Antz» for den saks skyld: Denne er om mulig enda mer teknisk imponerende og detaljrik. Faren er at teknikken kan overskygge innholdet, men heldigvis; Lasseter og co. kommer i mål med god margin. «Småkryp» er så morsom- og etter hvert såpass spennende, at man glemmer ikke bare at det er en animasjonsfilm, men også hvor høy teknisk kvalitet den holder. Når dette kommer fra en blasert kinogjenger på feil side av 35, vil jeg tro responsen blant yngre barn blir upåklagelig.

Det dreier seg om en maurtue som med jevne mellomrom blir terrorisert av en gresshoppesverm. For å løse problemet reiser mauren Flik for å hente hjelp. I stedet for barske leiesoldater, kommer han tilbake med en mislykket sirkustropp bestående av ymse insekter. Altså, ingen vanskelig match for de brutale gresshoppene. Eller?

Den norske dubbingen holder høyt nivå, men ønsker du originalversjonen, tilbys den også i de største byene. Ekstra morsomt blir det helt til sist, så sørg for å få med deg hele rulleteksten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media