- Smaug er en utspekulert og intelligent psykopat

Peter Jackson mener «Hobbiten»-karakteren er mer enn bare et monster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste tolv årene har stjerneprodusent og regissør, Peter Jackson, stått bak den ene kassasuksessen etter den andre. I tillegg til å ha regissert «Ringenes Herre»-trilogien, samt de to første delene av «Hobbiten»-trilogien, har han også laget storfilmer som «King Kong», «District 9» og «Tintin».

Nå ser det imidlertid ut til at Jackson er ferdig med store Hollywood-produksjoner. I et intervju med The New Zealand Herald røper regissøren at han og kona, Fran Walsh, har helt andre planer på gang.

- Vi har et par prosjekter vi holder på med, men vi vil trekke oss tilbake fra den Hollywood «blockbuster»-greia for en stund. Vi har et par New Zealand-historier på gang som jeg tror vil kunne bli fantastiske filmer, sier Jackson til avisa.

- Han er en psykopat Den 11.desember er det premiere på Jacksons andre film i trilogien, «Hobbiten: Smaugs ødemark», og i den kommende filmen får man se dragen Smaug for aller første gang.

- Smaug er ikke «Jaws», eller et monster. Han er en psykopat, bokstavlig talt en utspekulert og intelligent psykopat, sier regissøren i intervjuet.

<strong>FERDIG MED HOLLYWOOD:</strong> I et ferskt intervju røper stjerneregissør Peter Jackson at han vil trekke seg tilbake fra store Hollywood-produksjoner. Foto: Stella Pictures
FERDIG MED HOLLYWOOD: I et ferskt intervju røper stjerneregissør Peter Jackson at han vil trekke seg tilbake fra store Hollywood-produksjoner. Foto: Stella Pictures Vis mer

Den første filmen, «Hobbiten: En uventet reise», innkasserte èn milliard amerikanske dollar, men fikk blandede anmeldelser. Mange mente Jackson hadde tatt seg vel mange friheter i filmatiseringen av J.R.R Tolkiens bok.

Kritikken har imidlertid ikke påvirket Jacksons tilnærming til de to kommende «Hobbiten»-filmene, ifølge regissøren selv:

- Jeg vier ikke slike tilbakemeldinger så mye oppmerksomhet. Hver eneste gang man lager noe vil noen like det, mens andre vil hate det. Jeg lager filmer for dem som vil komme til å like dem, og tenker ikke så mye på resten, forteller Jackson til The New Zealand Herald.

Har kostet det dobbelte av «Ringenes Herre» I «Hobbiten: Smaugs ødemark» returner Orlando Bloom i rollen som alven Legolas, og man møter også Evangeline Lilly, kjent fra TV-serien «Lost», som alven Tauriel, den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt som Beorn, samt en rekke nye eventyrkarakterer.

Hittil har Peter Jacksons filmtrilogi basert på J.R.R. Tolkiens «Hobbiten» kostet hele 516 millioner amerikanske dollar, ifølge det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press. Det tilsvarer mer enn 3.3 milliarder kroner, og er det dobbelte av hva som ble brukt på «Ringenes Herre»-trilogien.

Så langt har bare en av de tre filmene blitt vist på kino. «Smaugs ødemark», som er den andre filmen i triologien har premiere 11.desember, mens den tredje og avsluttende filmen «Fram og tilbake igjen» er ventet på kino i løpet av 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer