Nasjonalmuseet

Smell på 150 millioner kroner

Trøbbel med leveranse av teknisk anlegg og dører gjør at Nasjonalmuseet blir 150 millioner kroner dyrere.

SLIK SKAL DET BLI: Etter planen skulle publikum få komme inn i det nye Nasjonalmuseet neste høst. Nå må de vente et halvt år til. Foto: MIR (illustrasjon), Statsbygg / Kleihues + Schuwerk
SLIK SKAL DET BLI: Etter planen skulle publikum få komme inn i det nye Nasjonalmuseet neste høst. Nå må de vente et halvt år til. Foto: MIR (illustrasjon), Statsbygg / Kleihues + Schuwerk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det kjent at det nye Nasjonalmuseet er et halvt år forsinket. Åpningen av Norges dyreste kulturbygg er utsatt til våren 2021.

Dette skyldtes forsinkelser i to viktige leveranser av det tekniske anlegget og av sikkerhetsdører, ifølge byggherren Statsbygg.

Nå går det fram at trøbbelet også har en saftig prislapp.

Dokumenter som Dagbladet har fått innsyn i, viser at Statsbygg har fått 150 millioner kroner ekstra for å dekke utgifter knyttet til dette.

Økte med 150 millioner kroner

Disse pengene løses ut som såkalt «usikkerhetsavsetning». Summen er godkjent av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Det betyr at kostnadsrammen på seks milliarder kroner, som Stortinget har bevilget, ikke er overskredet.

Men Statsbyggs estimerte kostnad for prosjektet, styringsrammen, har nå økt fra 5,6 milliarder kroner til 5,75 milliarder kroner.

Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg sier at de økte kostnadene først og fremst skyldes såkalte «følgeforsinkelser» etter problemene med leveransene av sikkerhetsdørene og el-anlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer