Smeller i skallen

Så virkelig at det gjør vondt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Romanen «I hundenes vold» begynner på slutten av 1970-tallet og strekker seg fram til 2004 og handler i svært grove trekk om kokainsmuglingen fra Medellin via Honduras og Mexico til USA - den såkalte meksikanske trampolinen. Vi får følge romanens fire hovedpersoner på nært hold: Art Keller, den skarpest kniven i agentskuffen med liten sans for byråkrati og regler, Adan Barrera, brutal og sjarmerende dopdealer. Nora Hayden, jenta som selger kroppen sin, men ikke hjertet og Sean Callan, en iskald drapsmann for mafiaen som er hypp på snarlig attføring. Pluss et rikholdig galleri statister i alle valører, med det til felles at de alle er utlevert til sin ublide skjebne i narkokapitalismens navn. Dette er virking og konsekvens på blodig alvor, korrupsjon, forræderi og hevn i uskjønn, nådeløs blanding. Og av disse tilsynelatende oppskriftsmessige karakterelementene skriver Winslow fram flerdimensjonale personer, mennesker hvis smerte og glede er til å sanse, ikke ulikt hva Dennis Lehane klarte i sitt mesterstykke «Mystic River» for noen år siden.

Mer enn underholdning

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer