Smelter på tunga

Kelis har kontrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Kelis har mer bein i nesa enn de fleste av oss har i hele kroppen. Hun er prinsessen av uregjerlig r&b, og kjører fullstendig sitt eget musikalske løp. Hun er rett og slett den kuleste jenta i klassen.

«Tasty» er hennes tredje album, og det er like smakfullt kompromissløst som den hevngjerrige hitsingelen «Caught Out There» fra 1999. Som labelen Star Traks førstedame har hun selvfølgelig The Neptunes i ryggen. I fellesskap har de blant annet eltet ut den fabelaktige «rett på sak»-singelen «Milkshake» . Med den uforglemmelige teksten «My milkshake brings all the boys to the yard/I could show you/But I'll have to charge» skryter hun hemningsløst av sine kvinnelige attributter. Og hun har så rett, så rett.

Kelis trekker den ene sexy låta etter den andre opp av godteposen. Selv om The Neptunes produserte både «Kaleidoscope» (1999) og «Wanderland» (2001), har hun denne gangen valgt å samarbeide også med andre produsenter. Den småguddommelige Raphael Saadiqs soulsprakende og jordnære produksjon på «Glow» og «Attention» er for eksempel den perfekte motsatsen til The Neptunes' metalliske og komprimert repetitive beats.

På den elegante «Stick Up» begår hun følelsesmessig landeveisrøveri. OutKasts André 3000 dukker opp på lekne «Millionaire» , og på «In Public» er vi plutselig inne på soverommet til Kelis og forloveden Nas.

Kelis er ikke redd for å være emosjonelt eventyrlysten. Hun beholder hele tida kontrollen, og «Tasty» har blitt til å slikke seg rundt munnen av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer