Smeltet i sola

Ingen kalde gufs fra Iskald.

SLUKKER TØRSTEN:  Det ble en tung oppgave å sloss mot sola og et litt for romslig Amfi. FOTO: Lars Eivind Bones.
SLUKKER TØRSTEN: Det ble en tung oppgave å sloss mot sola og et litt for romslig Amfi. FOTO: Lars Eivind Bones.Vis mer


||| TROMØYA (Dagbladet): Det er ingen lett oppgave å starte festen på Amfiscenen når halvparten av publikummet surrer rundt på området i en døs av hete og rester av gårsdagens premierefest luskende ubarmhjertig rundt i blodet. Spesielt ikke når du kommer fra det kalde nord, heter Iskald og spiller black metal.

Kummerlige kår

Gjengen har gitt ut to helt kurante plater i «Shades of Misery» og «Revelations of Reckoning Day» hvor hovedfokuset er symfonisk black metal med en egen liten progressiv tvist. Det blir dog fort tydelig at Iskald trenger et par klubbrunder før de er menn for en oppgave av denne vanskelighetsgraden. I steikende sol og relativt umedgjørlige lydforhold, låter deres ekstremmetal mer strømlinjeformet og upersonlig enn det den egentlig fortjener.

Lite visuelle
Bandet er heller ikke de store kommunikatorene eller veldig visuelle av seg. Noe som er påkrevd dersom du skal ha sjanse til å gripe fatt i late festivalgjengere i et romslig Amfi og en scene av det formatet. De løsner en tanke mot slutten, men da har allerede publikum begynt å myldre tilbake over åskammen. Vi får tro at litt mer rutine vil gjøre underverker.