STIPEND: Susanne Sundfør vant foran The Pink Robots, og er dermed blitt en million kroner rikere. Foto: Lars Eivind Bones
STIPEND: Susanne Sundfør vant foran The Pink Robots, og er dermed blitt en million kroner rikere. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Smil! Du er blitt millionær!

Susanne Sundfør vant a-ha-stipendet på én million kroner.

||| - Fantastisk å vinne. Jeg er veldig takknemlig overfor A-HA og alle som har stemt på meg, sier Susanne Sundfør i en pressemelding.

I kampen mot The Pink Robots tok Haugesund-sangerinnen, som i år har hatt stor suksess med singelen og albumet «The Brothel», med seg 1 million kroner hjem fra VG-lista Topp 20-showet i Stavanger onsdag kveld, melder NTB.

- Litt shaky
I forbindelse med at a-has avskjedsturné gir bandet bort 1 million kroner til fire norske artister for å hjelpe dem opp og fram i karrieren. Jazzmetallbandet Shining stakk av med det første stipendet fra poplegendene.

— Jeg er litt shaky, men veldig glad. Nå håper jeg at jeg får en mulighet til å lansere meg i utlandet, og reise mye, sa en overrasket Sundfør etter utdelingen.

- Betyr utrolig mye
Pengene skal brukes på promotering og spilling utenfor Norge.

- Dette betyr utrolig mye for meg, og jeg håper dette kan gi meg muligheten til å realisere drømmen min om å nå ut til utlandet, sier Sundfør.

I tillegg til stipendet på 1 million kroner, får artisten også varme opp for A-HA på deres Farewell Tour i Kristiansand 11. september.