Smil, du er Oscar-nominert

Hvorfor er de nominerte til søndagens Oscar-fest så utrolig alvorlige?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Voldtekten av The Marlboro Man, kalte den konservative kommentatoren David Kupelian «Brokeback Mountain».

Filmen er - til enkelte kristenkonservative amerikaneres store fortvilelse - en av de store favorittene før søndagens Oscar-utdeling, med åtte nominasjoner.

Men ikke bare det: Den er også i spydspissen for en aldri så liten bølge i amerikansk film. En bølge der intet tema er for seriøst, hovedpersonene kan gå to timer uten å smile, og glamour regnes som et onde som bare unntaksvis er nødvendig.

- Hollywood har begynt å kvesse knivene igjen, sier Ole O. Moen, professor ved Universitetet i Oslo med Nord-Amerika som spesialområde, til Dagbladet.no.

Rekordseriøs

De fem nominerte til «årets film» inviterer ikke til særlig mye latter. Ang Lees «Brokeback Mountain» handler - om du skulle ikke ha fått det med deg - om homofile cowboyer. Paul Haggis\' «Crash» takler rasespørsmål. Steven Spielbergs «Munich» handler om terrorisme.

Og «Capote» og «Good Night and Good Luck» er ikke akkurat slapstick-komedier det heller.

Amerikanske filmjournalister mener den 78. Oscar-utdelingen er den mest seriøse noensinne. Er det mulig å forklare hvorfor?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer