Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Smil for galleriet!

Oddvar Stenstrøm er tv-Norges mest utskjelte mann, men i går ble han hyllet av samfunnseliten etter at lampene slukket for siste gang i Holmgang. Da veit du at det er noe muffens.

- Jeg vil vente og se hva som kommer etter Holmgang. Først da vil jeg svare om jeg kommer til å savne Oddvar Stenstrøm, svarte norsk politikks dyktigste strateg.

Så fortsatte Åslaug Haga - og fikk på imponerende vis kilt inn et distriktspolitisk utspill overfor Dagbladet:

- Nå skal jo TV 2 reise rundt omkring i landet, og lage debattprogrammer fra distriktene. Det er jo flott, så får man kanskje litt nye impulser.


I GÅR KVELD
var alle partilederne, pluss statsminister Jens Stoltenberg, kalt inn for å krangle én siste gang med Oddvar Stenstrøm som myndig ordstyrer.

Tema var løftebrudd. Jens Stoltenberg var i storform, og ble avbrutt aller minst - stikk i strid med fordommene om Stenstrøms sympatier. Siv Jensen fikk se så sur ut som hun bare ville, mens Lars Sponheim fikk servere de mest tabloide salvene: «Du eier ikke skam i livet, Kristin!».

Folk flest vil ha det til at Holmgang og Stenstrøm har bidratt til Frps vekst, men hva hadde egentlig Sponheim vært uten Holmgang? Det vet dessverre ikke Sponheim ennå, og han virket lei seg i går kveld.

- Holmgang har holdt på i nesten 15 år, og har vært en del av den politiske virkeligheten i hele min karriere. Hva jeg skal gjøre nå? Nei, jeg må vel tilpasse meg en ny virkelighet, sa Sponheim til Dagbladet etter at studiolampene var slukket.

Men det skal han ikke være så sikker på!

RING OF FIRE: Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen, Dagfinn Høybråten, Erna Solberg, Siv Jensen og Åslaug Haga fikk klappe på Oddvar Stenstrøm etter sendingen i går kveld. Foto: NINA HANSEN
RING OF FIRE: Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen, Dagfinn Høybråten, Erna Solberg, Siv Jensen og Åslaug Haga fikk klappe på Oddvar Stenstrøm etter sendingen i går kveld. Foto: NINA HANSEN Vis mer


STENSTRØM, EN MESTER
i regi og dramaturgi, har naturligvis ikke gitt signal om at han skal gi seg helt som programleder på TV. Det hadde jo vært døden. Da kunne sinte politikere og øvrige eksperter ha risikert å gi uttrykk for år med oppdemmet raseri - mer eller mindre berettiget. Eller enda verre: De kunne ha gitt blanke i hele avskjedsfesten i går kveld.

Slik gikk det ikke. Selv Jens Stoltenberg sto og trippet og så på klokka.

Dermed ble det altså en svært hyggelig fest i Holmgang-studio i går kveld. Stenstrøm ble hyllet fra høyre til venstre og tilbake igjen via Tor Erling Staff, Unni Vikan, og høvdingen sjøl: Carl I. Hagen. Han «avslørte» i sin hyllesttale at han valgte å gå ut mot Stenstrøm i sin biografi fordi programmet hadde fått beskyldninger om å være Frp-vennlig.

- Jeg måtte gi deg et argument du kunne bruke mot dem, sånn at du kunne fortsette å ta opp de sakene våre velgere er interesserte i, sa Hagen og smilte så forsonlig han bare kunne.


DEN AVGÅTTE FORMANNEN
er travelt opptatt med å bygge sitt image som nasjonal strateg, og utdypet overfor Dagbladet etterpå:

- Det er klart jeg gjorde det med hensikt. Ingenting jeg gjorde som aktiv politiker var tilfeldig.

Kristin Halvorsen gikk likevel grundigst til verks: hun passet på å skryte av sminkedamene. Det er nok lurt, for de følger nok med på lasset over til neste debatt-satsning.

Tv2-sjef Alf Hildrum og de øvrige notabiliteter i kanalen passet sto sentralt plassert i lokalet, og passet på at alle oppførte seg skikkelig. Dermed kunne publikum være sikker på at kveldens hyllest ville bli notert for framtida, også i tilfelle Stenstrøm skulle finne det for godt å pensjonere seg.

Men så lød det en kraftig plystrelyd gjennom mengden, og hele den glade forsamlingen ble dørgende stille. Hva nå? Var det Stenstrøm som med en mandig siste salutt endelig skulle avsløre hemmeligheten - at han trekker seg tilbake fra offentligheten? Nei, det var Stål Talsnes.

- Kan alle de kjente komme og ta et bilde her oppe sammen med Oddvar?

Da hadde imidlertid Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen tatt kvelden og gått. Det får være måte på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media