Recap: «Love Actually»

Smiler du ikke av dette er du sannsynligvis død innvendig

Hvordan er det egentlig mulig å mislike denne filmen?

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Gjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SPOILERADVARSEL: DENNE RECAPPEN INNEHOLDER SPOILERE FOR TITANIC, GAME OF THRONES, TEGNESERIEVERSJONEN AV THE WALKING DEAD OG NORSKE IDOL SESONG 1.

Til å være en tilforlatelig romantisk komedie klarer «Love Actually» å vekke påfallende mye agg hos folk. Og da tenker jeg ikke «herlighet, denne filmen henger jo knapt sammen på et narrativt plan»-harme, (som ikke er en helt urimelig innvending), men mer sånn «denne filmen representerer siste blås i apokalypsens syvende basun»-dirring. Denne gladgjengens åndelige leder er filmanmelder Christopher Orr (også kjent som moderator for Facebook-gruppen «Vi som aldri fikk klem av moren vår»), som for noen år siden begikk brannfakkelkronikken «Love Actually Is the Least Romantic Film of All Time».

Så hvem har rett? Mannen som mansplainer at følelsene dine tar feil når de føler denne filmen er romantisk, eller følelsene dine? Det er det jeg skal prøve å komme til bunns i med denne recappen, som jeg har valgt å kalle «To actually love 'Love Actually' or not to actually love 'Love Actually'». I kraft av sin monumentale lengde håper jeg UiO også vil godkjenne den som min doktorgrad i recapping.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer