Smir mens karrieren er varm

LOS ANGELES (Dagbladet): Jennifer Lopez (31) er ustoppelig: Mens hun jobber med både ny film og album, markedsfører hun sitt eget klesmerke og åpner egen restaurant.

Er det noe kvinner i Hollywood vet, så er det at karrieren foran kameraet ikke varer evig. Det har åpenbart Hollywoods best betalte latina, den Bronx-oppvokste puertorikaneren Jennifer Lopez, tatt konsekvensen av. Lopez, som tjener vel 80 millioner pr. film hun medvirker i, vet å smi mens karrieren er varm og profilerer seg etter hvert like mye som offensiv forretningskvinne.

Hollywood-premiere

Hennes siste forretningsprosjekt er åpningen av den kubansk-inspirerte restauranten «Madre's» i Pasadena, Los Angeles. Restauranten fikk en premiereåpning som bare store Hollywood-filmer får i filmbyen. Nicole Kidman, Ben Affleck, Brooke Shields, Jay Leno og Carmen Electra var blant dem som kastet glans over det første store festmåltidet i restauranten - i tillegg til Lopez og ektemannen, koreograf og danser Cris Judd.

Lopez og hennes familie ble tatt imot som helter utenfor restauranten i Pasadena, som har hovedretter fra 200 kroner og oppover.

- Jeg har alltid drømt om å ha min egen restaurant, medga Lopez før hun åpnet restauranten og baren, som skal være malt av ektemannen.

Høyt tempo

Det er imidlertid heller tvilsomt at du vil få se Lopez rydde bordene på restauranten, selv om karrieren hennes skulle gå mot hell. Lopez er i ferd med å bygge seg opp en solid formue, og hun har slett ingen planer om å slakke ned på tempoet. Nå har hun nettopp signert en tre års avtale med Colombia Pictures om utvikling og produksjon av filmer gjennom sitt eget produksjonsselskap Nuyorica Productions.

Først skal hun ut med thrilleren «Enough», som ifølge ryktene skal være den beste filmen i hennes karriere.

Før filmen har USA-premiere i mai, begynner innspillingen av den romantiske komedien «The Chambermaid». Deretter vil hun arbeide med dramaet «Gigli», der hun spiller mot Ben Affleck.

- Jennifer har gode kreative instinkter og et stort talent, også som entreprenør, produsent og forretningspartner, sa Amy Pascal i Colombia Pictures etter at avtalen var signert.

FORRETNINGSKVINNE: Jennifer Lopez satser bredt og har innimellom jobbing i film- og platestudio investert i egen restaurant, eget klesmerke og eget produksjonsselskap.
EGEN RESTAURANT: Natt til lørdag norsk tid åpnet Jennifer Lopez sin egen restaurant i Pasadena, California.