Smittet av eksen

Pamela Andersons tatovering kan fortkorte livet hennes med mange år.

- Jeg får aldri se mine barn vokse opp, sier Pamela Anderson som lider av en uhelbredelig virussykdom - hepatitt C. Nære venner forteller at Pamela brøt sammen da hun fikk beskjeden i desember i fjor, skriver Aftonbladet.

- Jeg kommer til å dø. Jeg kommer aldri til å se mine barn vokse opp, sa hun.

Clyde Hamm og Julia Bennett forteller at Pamela (34) satt stille og hørte på da legene fortalte at ytterligere festing vil legge et enda større press på leveren, noe som kan få katastrofale følger.

Pamela har ikke lagt skjul på at hun har levd et liv med mye festing.

- Ukene etter var hun helt knekt. Hun ringte sin mor og gråt ustoppelig, forteller Clyde og Julia.

Hepatitt C

  • Hepatitt C stammer fra et flavivirus, som kan overføres ved blodoverføring, deling av sprøyter, samleie eller fra mor til barn. I den vestlige verden er det stort sett deling av sprøyter som er den vanligste årsaken.
  • Omkring 100 millioner mennesker i hele verden er smittet.
  • I Sverige har 0,5 prosent av befolkningen hepatitt C.
  • Risikoen for at de smittede skal få leverkreft er relativt stor.
  • Det finnes ingen vaksine mot hepatitt C, men om lag halvparten av tilfellene kan kureres.

    Kilde: Aftonbladet

Smittet av Tommy Lee

70 prosent av de som får den alvorlige formen av hepatitt C utvikler kroniske leversykdommer. På sikt kan det føre til leverkreft.

- Moren ba Pamela ta seg sammen og bekjempe sykdommen. Hun sa til sin datter at hun måtte endre livsstil og være positiv, sier Clyde og Julia.

Tobarnsmoren har klart det - med god hjelp fra kjæresten Kid Rock.

- Kid ble sjokkert over beskjeden, men fortalte at han vil tilbringe resten av livet sammen med Pamela. Kjærlighetserklæringen fikk det til å strømme tårer nedover kinnet hennes, forteller Clyde Hamm.

Hepatitt C kan overføres gjennom samleie, men smitter som oftest gjennom intravenøst narkotikamisbruk eller blodoverføringer.

Pamela sa i en pressemelding i går at hun ble smittet av ekskjæresten Tommy Lee. De delte en tatoveringsnål, og den tidligere «Baywatch»-skuespilleren ble smittet. Hun fortalte at Lee aldri sa noe om at han bar på viruset.

Tommy Lee har i intervjuer har fortalt om sitt narkotikamisbruk.

SYK: Pamela har pådratt seg hepatitt C, og kan ikke lenger feste slik som hun pleide.