Duncan Laurence:

Smittet etter dette

Coronaviruset fortsetter å herje bak kulissene i årets Eurovision, og nå har også vinneren av forrige Eurovision, Duncan Laurence blitt satt i karantene.

SMITTET: Under første del av Eurovision-semifinalen stod Duncan Laurence og programleder Edsilia Rombley og jublet, nå er Eurovision-vinneren satt i karantene. Foto: NTB
SMITTET: Under første del av Eurovision-semifinalen stod Duncan Laurence og programleder Edsilia Rombley og jublet, nå er Eurovision-vinneren satt i karantene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Eurovision smalt denne uka for fullt i Rotterdam, men til tross for glitter, stas og spektakulære sceneshow herjer fortsatt corona-pandemien i Eurovision-kulissene.

Tidligere denne uka trakk islandske Daði & Gagnamagnið seg fra sceneshowet på grunn av smitte i bandet, og nå har også Eurovision-vinneren fra 2019, Duncan Laurence, testet positivt for corona.

Testet positivt

Denne lørdagen var det duket for en opptreden fra vinneren av Eurovision 2019, nemlig Duncan Laurence, men etter å ha fått påvist corona blir det dessverre ikke noe comeback for den nederlandske sangeren på scenen.

I en pressemelding fra EBU bekrefter Laurences management at han har testet positivt for corona. Dette betyr at han ikke får stå på scenen i Rotterdam.

- Duncan er veldig skuffet, han har sett fram til denne dagen i to år nå.

Managementet forteller at de likevel er glade for at symptomene hans er milde og at de skal sørge for at han får dukket opp på finalen denne lørdagen i alternativ form.

Flere trakk seg fra scenen

Denne onsdagen kom også pressemeldingen fra EBU om at heller ikke islandske Daði & Gagnamagnið blir å se på scenen. Isteden blir et opptak fra 13. mai streamet under årets livesending.

Daði & Gagnamagnið blir ikke de første deltakerne i år som ikke får opptre på årets livestream. Australias bidrag, Montaigne, deltok også i årets semifinale med et forhåndsinnspilt opptak etter å ha blitt frarådet å reise fra Australia til Europa etter frykt for å bringe tilbake smitte.

Strengt smittevern

- Vi fører en streng COVID-19 smitteprotokoll under årets Eurovision Song Contest. Alle som jobber i og utenfor lokalene må ha med seg negativ test som ikke er eldre enn 48 timer, skriver EBU i dagens pressemelding.

Siden opprigg på Ahoy Arena i Rotterdam startet 6. april har crew, artister, presse og delegasjonsmedlemmer blitt testet 24,400 ganger der bare 16 stykker har testet positivt. EBU forteller at ingen av smittetilfellene har blitt sporet tilbake til lokalet til dags dato.

TIX forteller også at han har fått føle på de strenge smittervernsreglene i et intervju med Dagbladet.

- Det mest kritiske er stemmen. Jeg sliter virkelig med de maskene, fordi jeg får ikke pusta skikkelig gjennom dem. Jeg har jo tics, og en av dem er at jeg må tømme lungene mine helt for luft, og med maske på blir det som å trekke luft mens noen holder en neve over munnen min, forklarer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer