Smittsom skriveglede

Flere arkitekter burde «dyrke fortellingen», spille på våre drømmer og ikke være redde for å erte på seg kolleger.

URBAN IDYLL: MADs fortelling om Sjøgata i Bodø i spiller på våre drømmer om det gode byliv. De sjarmerer seg inn i bodøværingenes sinn. Skisse: MAD
URBAN IDYLL: MADs fortelling om Sjøgata i Bodø i spiller på våre drømmer om det gode byliv. De sjarmerer seg inn i bodøværingenes sinn. Skisse: MAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARKITEKTUR: Her om dagen ramlet det inn en pressemeldig om et byggeprosjekt på kaikanten i Bodø. Tre digitale skisser og en halvside tekst. Det vanlige. Så begynte jeg å lese teksten og tenkte: her har noen tatt seg en gladpille. Arkitektenes beskrivelse begynner slik:

«Det er latterlig enkelt å bygge et hus. Du strør ut noen søyler av armert betong. Oppå der plasserer du et sett dekker av mer armert betong. Ingeniørene leser i en tabell for å se at dette blir stående når høstvindene blåser. Før arkitekten til sist blar gjennom katalogen av fasadematerialer, spør utbygger om hvor mye penger hun kan få med seg til butikken, og så klistrer hun opp det fineste trevirket eller murverket hun får kjøpt. Ferdig.»

Min første reaksjon var forbløffelse, etterfulgt av indre jubel. Det er ikke slik arkitekter omtaler sitt virke, med mindre de snakker ned i kveldens tolvte rødvinsglass.

Teksten fortsatte: «Det kan i alle fall virke som om det er så enkelt når vi ser på leilighetsbygg og kontorlokaler som popper opp rundt omkring i Norges land.»

Ok, her er det noen som ypper til slåsskamp. En kalkulert sleng med leppa og fornærmede kolleger kaster hansken, griper papirkniven og er klare til duell ved neste daggry.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer