Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Smokker til med babyteater

De gråter, gulper og stormer scenen. Baby-publikummet på Oslo Nyes Dukketeater er ikke som andre publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Smokketeater» er Kjetil Bang-Hansens siste påfunn for å trekke nye publikumsgrupper inn i teatersalen. Mens vanlige barneforestillinger passer for barn fra fire år og oppover, er babyteatret laget for de yngste.

Ble sur

- Vi ser mange småbarn på forestillinger som egentlig ikke passer for dem, men nå tar vi de minste på alvor, sier dokkespillerne Marianne Edvardsen og Kjersti Germeten, som har laget stykket om en liten gutt som møter en katt. Dokkene bruker ikke ord, bare lyder som alle skjønner.

- Kjempegøy, mener mamma Anne Strålberg og datteren Helene Undlien (2), som var på prøveforestilling i går. Minstejenta måtte ha en myndig hånd i selekjolen for å ikke storme inn på scenen.

- Helene ble en smule sur da hun ikke fikk løpe opp og hilse på katten.

- Veldig bra. Jeg hadde aldri trodd at sønnen min skulle sitte såpass stille, sier pappa Arve Howlid, som var på teatret med lille Roar (1=) for første gang.

- Det er vanskelig å beregne sitt publikum når de er så små, smiler Marianne Edvardsen.

Best med pupp

- Noen sitter helt stille, noen blir redde. De som får pupp er greiest!

Dokkespillerne merker at barnehagebarn ofte er mer vant til å sitte stille og følge med.

- Teaterrommet er ikke en lekeplass. Men målet vårt er ikke å oppdra barna til å lære å gå på teater. Babyteatret er mer en sosialiseringsprosess, der barna lærer å være i et rom med musikk og opplevelser og andre barn, sier Kjersti Germeten.

Babyteatret får premiere på Dukketeatret i morgen.

BEGEISTRET: Roar Howlid (1 1/2) og Helene Undlien (2) debuterer som teaterpublikum på Oslo Nye Dukketeaters babyforestilling i morgen. Dokkespiller Marianne Edvardsen har aldri spilt for så små barn før.
BOBLENDE: Dokkene i stykket bruker bare lyder og gjør ting som alle skjønner.