Sms får teltet til å lyse

Det britiske mobilselskapet Orange har laget et telt som lyser i mørket når du sender en SMS-melding til det.

- Perfekt for lett animerte festivaldeltakere som skal finne sitt telt blant flere tusen andre, mener mobilleverandøren.

Teltet er utstyrt med en antenne og en mottakerboks, i tillegg til spesielle lysende teltstenger. Når mottakerboksen får en melding fra mobilen til festivaldeltakeren som vil hjem, reiser antennen seg og lyser som en ledestjerne i jungelen av telt, forteller nettstedet forskning.no

Mobilselskapet Orange ser for seg at det lysende teltet kan tilpasses individuelt, ved å lyse i forskjellige farger, blinke eller spille eierens favorittringetone.

Det lysende festivalteltet er allerede prøvd ut. Noen av de 100.000 deltakerne på den britiske musikkfestivalen Glastonbury 2004 fikk nylig hjelp til å finne veien hjem av det lysende teltet.

Deltakere på Quart-festivalen (begynner 5. juli) eller andre av våre hjemlige musikkfestivaler må imidlertid klare seg uten nyvinningen. Teltet er nemlig ikke satt i ordinær produksjon. Og selv om mange campingprodusenter ifølge Orange skal være interessert i teknologien, gjenstår det å se om det lysende teltet slår skikkelig gjennom.

Det forutsetter jo at den lett animerte festivaldeltakeren klarer å betjene mobiltelefonen sin i nattemørket. Og hva om mange andre har tenkt i samme baner, så det lyser overalt på festivalområdet? NTB

SER LYSET:</B> Litt mange øl, mørke og tusenvis av telt gjør det vanskelige å finne frem på mange festivaler. Men nå kommer teknologien som får teltet til å lyse.