Smuget i ny drakt

Fem måneder og like mange millioner investerte kroner etter at nye eiere overtok Smuget, kan daglig leder Terje Vallestad vise fram et knippe nye skudd på den 17 år gamle stammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en nyoppusset og -innredet restaurant (sølv, svart og lilla, bord med glassplater, tunge gardiner i nervøs fløyel - «fransk kafé på speed», ifølge Vallestad) forteller han stolt om en ny vår for Oslos mest profilerte utested.

Galleri

- I kveld innvier vi det nye Galleri Smuget, med arbeider av Bård Breivik og den franske fotografen Camille Vivier, begynner han.

- Breivik trenger ingen presentasjon, Vivier er bare 25 år, men har allerede markert seg kraftig i gråsonen mellom kunst- og motefoto.

<> Smuget <>
  • Åpnet i 1985. I nåværende lokaler siden 1992.
  • Siden 1.1.02 eid av Smuget Invest AS, et selskap med Café Sting, diverse Stageway-selskap samt blant andre Thomas Giertsen, Jan Eggum, Otto Jespersen, Ingvar Ambjørnsen, Lasse Hallberg og tidligere Smuget-eier Eva Mellquist på eiersiden. Drives av Smuget Drift AS (Café Sting og Stageway Teater).
  • Fem avdelinger med tre scener, sju barer, restaurant- og kaféavdeling og diskotek. Ca. 70 ansatte.


- Men selv kunstglade smugere lever ikke av ånd alene?

- Vi har helt nytt kjøkken! I dag starter «Smugets hvitløk- og chiliuke» og vi satser på å gjøre Smuget til et friskt og frodig mat- & vinhus fra tidlig formiddag til oppunder stengetid klokka tre på natta. I morgen er Trond Moi gjestekokk, fredag overtar Thomas Giertsen kjøkkenet.

- Er dette en advarsel?

- Thomas er gal etter å lage mat og gleder seg stort. Han skal forresten presentere et par standupere også, Janne Rønningen og Dora Thorallsdottir. Dagen etter slår vi til med den første familielørdagen etter mønster av de legendariske lørdagene på Club 7. Det betyr barneaktiviteter med barnevakt, levende musikk, tedans i diskoteket og åpen kafé fra klokka 13.

«Syke dager»

- I 18 år har du drevet Café Sting i Stavanger sammen med Knut Juvet. Skal du overføre noen av de sagnomsuste Sting-festivalene til Smuget?

- Iallfall noe liknende. Standupfestivalen er jo her allerede, og i desember lager vi en festival med høstens litterære debutanter. Ingvar Ambjørnsen vil gjerne organisere den. Tidligere på høsten skal vi også ha litteraturfestival her.

- Våger du å kopiere Sting-opplesningene, der en forfatter i timevis leser hele boka si foran et intenst lyttende publikum?

- Jeg går og lurer på akkurat det. Jo, jeg tror det. Noe annet som opptar meg, er tanken på «Syke dager», en temauke om normalitetsbegrepet i vår tid, belyst via kunst og kultur.

- Og når det gjelder Smuget og musikk?

- Så blir det fortsatt masse. Vi kommer muligens inn som del av den påtenkte nasjonale hovedscenen for jazz, og blir forhåpentligvis et samlingssted for Oslo Jazzfestival. Vi skal opprettholde profilen som musikksted. Den største salen, Storm P., er totalrenovert og skal brukes til konserter, show, kabareter, opplesninger, stand up - alt. Der kan 360 mennesker sitte, se og høre godt. I tillegg har vi Lille-Maud og diskoteket, dessuten lager vi en uteservering med en liten scene i sommer, så det skal bli mange og varierte tilbud på Smuget i tida framover, sier Terje Vallestad.

Åpnet i 1985. I nåværende lokaler siden 1992.

Siden 1.1.02 eid av Smuget Invest AS, et selskap med Café Sting, diverse Stageway-selskap samt blant andre Thomas Giertsen, Jan Eggum, Otto Jespersen, Ingvar Ambjørnsen, Lasse Hallberg og tidligere Smuget-eier Eva Mellquist på eiersiden. Drives av Smuget Drift AS (Café Sting og Stageway Teater).

Fem avdelinger med tre scener, sju barer, restaurant- og kaféavdeling og diskotek. Ca. 70 ansatte.

FRA STING TIL SMUGET: Terje Vallestad har flyttet seg fra Sting i Stavanger til Smuget i Oslo, og har store planer for storstua i Oslos uteliv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer