Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Smuget vil redde Tronsmo

27. september tar en rekke artister og forfattere et siste krafttak for å redde den konkurstruede Oslo-bokhandelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jon Michelet, Tove Nilsen, Tron Øgrim og Herman Willis er blant forfatterne som har sagt ja til å stille opp på «redningsaksjonen».

- Vi mener at Tronsmo har livets rett, og dette er viktig å markere. Særlig overfor mulige investorer, sier initiativtaker Ulf Martinsen på Smuget.

Auksjon skal redde oase

- Tronsmo er en oase på Tullinløkka. I motsetning til de store kjedene, fokuseres det ikke på at bøkene må selge i et visst opplag. Det er viktig å gjøre en innsats for at den smale litteraturen ikke skal forsvinne fra hyllene, mener Martinsen.

Artistene og forfatterne stiller opp gratis, og billettinntektene går uavkortet til Tronsmo. Kjente kunstnere og tegneserieskapere vil dessuten auksjonere bort arbeider til støtte for bokhandelen.

Siste sjanse

Tronsmo trenger to millioner kroner innen oktober for å unngå konkurs. Tirsdag skal styret i møte for å vurdere ulike løsninger for videre drift.

Daglig leder Eva Stenlund Thorsen er svært glad for Smugets tiltak. Støtten fra kundene varmer også.

- De ringer, mailer og bidrar økonomisk, og det er helt fantastisk å få en slik støtte. Dette skal vi greie, sier Thorsen.

Les også:

Får hjelp av spandable kunder - Dagbladet 29. juli 2000.

VIL REDDE TRONSMO: Jon Michelet er én av mange artister som stiller opp onsdag 27. september.