Smugler kunst inn på museum

Britisk grafittikunstner lurer sine egne bilder opp på verdens mest kjente gallerivegger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den britiske grafittikunstneren «Banksy» har tidligere hisset på seg Europas mest anerkjente gallerier og kunstmuseer.

Nå har han infiltrert USAs største utstillingsarenaer for moderne kunst.

Søndag 13. mars klarte «Banksy» å smugle sine egne kunstverk inn på fire toppmuseer i New York. Uten at noen merket det limte han dem opp med superlim - og der ble de hengende.

- Jeg har gått rundt i mange kunstgallerier og tenkt «Det der kunne jeg også laget». Derfor syntes det riktig å prøve, sier den anonyme kunstrebellen til nettstedet Wooster Collective.

- Jeg hadde tenkt å ta Guggenheim også, men der var det så få malerier utstilt at jeg i så fall måtte hengt mitt mellom to Picasso-bilder. Og god er jeg ikke.

Grafitti-admiral

Det største kunstverket Banksy fikk inn ei galleridør var et 61 x 46 centimeter stort oljemaleri av en uniformskledd admiral.

Maleriet er tilsynelatende sprunget ut av engelsk kolonistil. De som kikker nærmere på bildet ser imidlertid at admiralen holder en sprayboks i hånda, og at fredsmerker og slagord mot krig er malt inn i bakgrunnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer