Smugler med smak

«Contraband» skjærer actionthrilleren ned til de grunnleggende bestanddeler.

NED TIL BEINET: Smuglerfilmen «Contraband» er en nøktern og og godt sammenskrudd actionthriller. Men Mark Wahlberg blir litt konturløs.
NED TIL BEINET: Smuglerfilmen «Contraband» er en nøktern og og godt sammenskrudd actionthriller. Men Mark Wahlberg blir litt konturløs. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Den islandske regissør Baltasar Kormákur har fått den store bekreftelsen på at han virkelig var inne på noe med smuglerfilmen «Reykjavik-Rotterdam». Han har fått spille inn actionthrilleren sin på nytt i landet som oppfant sjangeren, med Hollywood-stjerner i rollene som lurvete og tatoverte sjømenn på vei opp av kriminaliteten eller ned i den igjen.

Mark Wahlberg spiller Christopher, rollen Kormákur selv spilte i den opprinnelige filmen: En sikkerhetsvakt med smuglerfortid som tvinges tilbake på de lyssky stiene når ubetenksomme medlemmer av nær familie gjør noe dumt og setter seg i gjeld til feil mann.

Uglamorøs Med sine lett kornete bilder og tilbakeholdne bruk av musikk signaliserer regissøren at «Contraband» er en slags anti-«Mission: Impossible»: En uglamorøs, upretensiøs spade-for-en-spade-thriller der plott og situasjoner er det viktigste. Et slitent Panama City er en kulisse med mye grim karakter for filmens kanskje beste actionsekvens.

Håndverket tåler å bli ettergått: Plottet er godt skrudd sammen, lettfattelig og overskuelig, men med sine krumspring underveis og på slutten. Og det går fort, iblant litt for fort: Her og der er det en slags kunstige monologer som bringer plottet videre, fordi regissøren ikke tar seg tid til å etablere en fullverdige dialoger. Wahlbergs smugler er dessuten litt konturløs, og Kate Beckinsale kjeder seg i den forutsigbare standardrollen som bekymret kone som er litt redd og så litt sint og så litt redd igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer