Smugspiller du på jobben?

Da er du ikke alene.

(Dagbladet.no): Mange av oss har jobber der dagene tilbringes foran en skjerm, med internett et par tastetrykk unna.


Med tilgangen til internett følger også tilgangen til en utømmelig kilde av underholdning når arbeidsdagene går litt for sakte.

Mens noen kanskje bare sniker seg til å skrive personlige eposter eller sniktitte på en youtube-video, lar stadig flere seg friste av de mange gratisspillene som sirkulerer på nettet.


Ifølge
en ny undersøkelse foretatt av onlinespillselskapet Popcap, spiller et titall millioner «hvitsnipp»-arbeidere nettspill på jobben hver dag.

Så mange som en av fire amerikanske kontorarbeidere spiller på jobb - og jo høyere du kommer på rangstigen, dess mer tid brukes på spill.


Undersøkelsen tyder samtidig på at det å spille på jobb ikke nødvendigvis er en uting: 80 prosent av de spurte mente at de blir mindre stresset av spillingen, noe igjen gjør dem mer effektive i arbeidet.

Nå skal det sies at undersøkelsen var rettet mot folk som allerede har oppdaget og har et forhold til nettspill - og sånn sett er det kanskje overraskende at ikke flere av de som spiller hjemme på kveldstid ikke sniker seg til en runde også på jobben.

Av de som svarte at de spilte på jobben, innrømmet 14 prosent at de hadde spilt under møter eller telefonkonferanser. 61 prosent gjør det i lunsjen eller andre offisielle pauser, mens 52 prosent selv innvilger seg spillpauser når de trenger et avbrekk.

NYTTING UNNASLUNTRING? En av fire amerikanske kontorarbeidere spiller nettspill på jobben, ifølge en nye undersøkelse. Foto: SNORRE BRYNE
NYTTING UNNASLUNTRING? En av fire amerikanske kontorarbeidere spiller nettspill på jobben, ifølge en nye undersøkelse. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer


Hvor lang tid de bruker varierer - men størstedelen (84 prosent) spiller i snitt mellom et kvarter og en time hver dag. De fleste mener også at spillpausene gjør dem mer positive fokuserte og effektive i arbeidet.

Flere av de spurte har selv administrative jobber, og er enige i denne effekten. Men på jobbmarkedet i USA er det mest sannsynlig nok av sjefer med et annet syn på saken - hvor mange av de i undersøkelsen som spiller i smug sies det pent lite om.


Om du selv har lyst på et lite avbrekk fra jobben, er det bare å
ta turen til 123 Spill - der over 1350 gratis nettspill venter på deg.