Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Smult og margarin

Kristopher Schau er aktuell i en helt ny rolle, som tegneserieforfatter av serien Margarin som kommer i bladet Smult.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Margarin og Smult - jeg trodde ikke du var så opptatt av fett om dagen?

- Jeg er sunnhetens apostel selv, og overhodet ikke glad i fett lenger. Det er litt rart at titlene passet så godt sammen, men det er helt tilfeldig. Vi kom opp med tittelen vår før vi visste hva bladet skulle hete.

- Kan du røpe noe av handlingen?

- Jeg vil nødig røpe hovedplotet, men det handler om en tilsynelatende kjernefamilie og deres kolossale hemmelighet. Alle som har lest den hittil, har forskjellig syn på hva som egentlig foregår, men det skyldes vel at de velger å se ting på forskjellig vis.

- Og du er fornøyd med resultatet?

- Om jeg er! Den blir så bra, vettu, jeg er stolt langt oppover øra. Dette er noe av det fineste jeg har vært med på noensinne, og samarbeidet mellom Øystein og meg har gått smertefritt. Vi er veldig enige om hva som er morsomt, og hva som ikke er det. Men det er et par ting jeg har skrevet, som han har kviet seg for å tegne. Men stort sett er vi enige.

- Cumshots, radio, tv - og nå tegneserier: én ting er at folk tydeligvis ikke blir lei ansiktet ditt, men hvordan får du tid til alt?

- Jeg har forsømt venner og familie i et års tid nå, og har sviktende helse og falmende intellekt. Jeg lover å bli latere.

Hele Norges coronakart