Smult til folket

Nordmenn er bare slått av japanerne når det gjelder å lese tegneserier. Og omsider får vi et eget blad med bare norske serier. I går ble Smult lansert med brask og bram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tida er moden. Det fins så mange serier med høy kvalitet nå at vi ønsker å gi leserne en smakebit på alt som rører seg. Vi er inne i en gullalder for norske tegneserier, sier bladets redaktør Eivor Vindenes.

Det er Bladkompaniet som nå satser hardt på norske tegneserier.

Blant seriene som kommer til å dukke opp i Smult, finner vi blant andre «Hinsidige Bar & Grill» av Øyvind Sveen og Ivar Emberland, «Kafe Kafka» av Tom Ostad, «Macho» av Ronny Haugland, samt bidrag fra vår anerkjente serieskaper Jason. Han ble kåret til nest beste serieskaper i fjor av ærverdige The Times for serien «Vent litt». I tillegg dukker både Nemi og Pondus opp. Dessuten blir det en nordisk gjesteserie i hvert nummer.

- I det første nummeret har vi også tatt med klassikeren «Bokbåten» av Jens K. Styve fordi han er en av landets beste historiefortellere, sier Vindenes.

Smult skal komme ut månedlig, og premierenummeret trykkes i et opplag på 40000.

- Innholdet står ikke tilbake for de utenlandske seriene, og det er svært viktig at publikum får tak i bladene. Ellers hjelper det jo ikke at kvaliteten er høy, sier Vindenes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer