Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Smutthull for de rikeste

DAGBLADET

skriver på lederplass lørdag 6. november at Venstre og KrF har latt seg lure med på å skape enorme skattehull for blant annet Stein Erik Hagen gjennom la han slippe unna skatt på salg av sine aksjer i ICA AB. Her bommer Dagbladet kraftig på blinken i sin iver etter å bygge opp under grunnlaget for en ny sosialistisk regjering i Norge. Under behandlingen av stortingsmelding nr. 29 (2003-2004) om skattereform var alle partiene på Stortinget enige om at vi i Norge har behov for regler som sikrer skattemessig likebehandling av norske selskapsaksjonærer og selskapsaksjonærer i andre EØS-land. Alle partier på Stortinget var enige i at dagens regelverk ikke tilfredsstiller dette behovet. Regjeringen foreslo da en ny modell som innebærer at et selskap ikke betaler skatt på gevinst av aksjesalg, så sant gevinsten bevares i selskapet og dermed investeres i nye arbeidsplasser og ny verdiskapning. Derimot må gevinsten beskattes av selskapets eier dersom den tas ut av selskapet for å benyttes til økt privat forbruk.

MED REGJERINGENS

forslag vil Stein Erik Hagens selskap ikke betale skatt på de kronene de bruker på å skape nye arbeidsplasser i Norge, men dersom Hagen tar pengene ut av selskapet for å kjøpe seg hytter og hus vil han bli skattet på linje med alle andre som tar ut inntekt til eget forbruk. Denne modellen stiller Venstre seg fullt og helt bak, da den kombinerer muligheten for verdiskapning og skattlegging av privat forbruk på en meget god måte. Denne modellen skaper ikke smutthull for de rikeste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media