Smutthull lar deg se piratfilm lovlig

Folk bytter nedlasting med streaming.

LEKKER TIDLIG: Filmer som «Percy Jackson & lyntyven» er blant filmene som er tilgjengelig på flere streamingtjenester på nett. Vedkommende som har lagt den ut har brutt loven - men du gjør det ikke om du velger å se den.
LEKKER TIDLIG: Filmer som «Percy Jackson & lyntyven» er blant filmene som er tilgjengelig på flere streamingtjenester på nett. Vedkommende som har lagt den ut har brutt loven - men du gjør det ikke om du velger å se den. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Lyst til å se «Avatar», Liverpools neste hjemmekamp eller hele «Sopranos» på nett - gratis, enkelt og helt lovlig (dog moralsk tvilsomt)?

Det har du faktisk full anledning til. For selv om du bryter loven ved å laste ned nevnte filmer, fotballkamper eller serier uten å betale, er det formelt lov å streame all slags type innhold - selv om det er lagt ut uten opphavsmannens tillatelse.

Andelen internettrafikk som brukes til streaming øker nå med 130 prosent årlig. Og snart lanserer The Pirate Bay-bakmennene sin streamingtjeneste The Video Bay.

I kjølvannet av rettssakerÅrsaken til at streamingen øker så kraftig, er først og fremst tjenester som Spotify og Youtube - samt at mange har fått bedre båndbredde.

Samtidig har piratsider The Pirate Bay og Mininova tapt i retten, og dermed gjort det klart for folk at det faktisk ikke er lov å laste ned hva som helst uten rettighetshavers tillatelse. I kjølvannet av disse har det dukket opp streamingsider for alt fra sportsarrangementer til tv-serier.

Tidligere Pirate Bay-talsmann Peter Sunde er helt sikker på at streaming kommer til å bli en stadig viktigere del av framtida på nett. Han forteller at The Video Bay skal lanseres en gang i løpet av 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer