Snakk med barna om alt

Nettmøte med barnepsykolog Magne Raundalen og spesialpedagog Jon-Håkon Schultz.

«Hei. Jeg reagerer på at stadig flere deler av samfunnet skal skjermes av hensyn til barna. Nå kan ikke avisene ha «skumle» forsider, «slemme» spill må ryddes vekk, og mediene må slutte å fokusere på krig og konflikt i fare for at barn får det med seg. Jeg mener dette er en utrolig utvikling som jeg på ingen måte tror barn (som selv skal bli voksne) er tjent med. Hva mener dere? Utfyllende svar mottas med takk!

Skeptisk

«Vi bør skjerme barna for grusomheter - det er ingenting å lære av det for dem bare av å bli eksponert for brokker og biter i media. Vi skal skjerme barna for menneskeforakt - ikke minst kvinneforakt.(…) Det er ikke alt vi kan skjerme barna for. De får det med seg ved bla. å snakke med venner. Som voksne bør vi sjekke ut hva de har fått med seg slik at vi kan hjelpe de å forstå - slik at de slipper å være redde når de egentlig ikke trenger å være det.

Magne og Jon-Håkon«Hva mener du at man skal si til barn som er såpass smarte at de forstår hvor ille ute å kjøre planeten er på grunn av klimaproblemene og tilhørende konsekvenser?

Anonym«Det aller viktigste vi kan snakke med barna om er alle de som bryr seg om kloden, alle de som forsker og jobber rundt om i hele verden for å redde jorden. I dag som det er fredspris i nyhetene kan du minne om hvem som fikk den sist og slå opp det på nettet.

Magne og Jon-Håkon