Snakk med meg!

For at norsk film skal fortsette sin framgang, må vi skape rom for noe av det aller viktigste: gode samtaler om film.

DROPPET DISKUSJONEN: Amandas-juryens avvisning av diskusjonen etter «Oslo 31. august» ikke ble nominert som beste film før helgens utdeling, viser at Amanda feiler som filmkulturell hjertestarter, mener kronikkforfatterne. Andre rom må brukes for å finne den gode filmsamtalen. På bildet: Thomas (Hans Olav Brenner) og Anders (Anders Danielsen Lie) i den kritikerroste «Oslo 31. august». Foto: Motlys / Norsk Filmdistribusjon
DROPPET DISKUSJONEN: Amandas-juryens avvisning av diskusjonen etter «Oslo 31. august» ikke ble nominert som beste film før helgens utdeling, viser at Amanda feiler som filmkulturell hjertestarter, mener kronikkforfatterne. Andre rom må brukes for å finne den gode filmsamtalen. På bildet: Thomas (Hans Olav Brenner) og Anders (Anders Danielsen Lie) i den kritikerroste «Oslo 31. august». Foto: Motlys / Norsk Filmdistribusjon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi måler til stadighet kvaliteten på de norske filmene. Er de gode nok? Varierte nok? Trekker de publikum til salene? Er filmene tilstrekkelig spennende for kresne internasjonale festivalkomiteer? Status i 2012 er at norsk film stadig er et barn i oppbyggingsfasen, en omskiftelig organisme som trenger klapp på skuldra for å få motivasjon til å gjøre en enda bedre innsats framover.

Vårt nettmagasin Montages.no, som ble etablert for tre år siden, har servert mer ris enn ros. Men i det store og det hele har vi etterstrebet grundighet og dialog. Med vår spalte «Analysen» har vi lagt til rette for at fagpersoner fra det norske filmvitenskapsmiljøet gir hver eneste norske kinofilm en omstendig, analytisk gjennomgang. Formålet har alltid vært å sette i gang gode diskusjoner om film, uavhengig av om filmene selv har vært interessante nok til å motivere dem.

Samtalen om selve samtalen, om hvilke møteplasser i det norske filmmiljøet som er livgivende for at denne skal finne sted, har det vært mer stille rundt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer