DEBATT

Debatt: Næringslivets klimakonferanse

Snakk om økonomi – ikke bare klima

På sin egen klimakonferanse bør Erna Solberg snakke minst mulig om klima og heller oppfordre til diskusjon om økonomi, industri og arbeidsplasser. Da kan vi vinne klimakampen.

KLIMAKONFERANSE: Statsminister Erna Solberg (H) og klimaminister Ola Elvestuen (V) inviterer i dag, mandag, til Næringslivets klimakonferanse i Oslo. Her fra framleggelsen av Regjeringens handlingsplan for grønn skipsfart sist torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
KLIMAKONFERANSE: Statsminister Erna Solberg (H) og klimaminister Ola Elvestuen (V) inviterer i dag, mandag, til Næringslivets klimakonferanse i Oslo. Her fra framleggelsen av Regjeringens handlingsplan for grønn skipsfart sist torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 24. juni inviterer Erna Solberg og klimaminister Ola Elvestuen til Næringslivets klimakonferanse i Oslo. Det blir en viktig dag for alle oss som mener sirkulærøkonomien er svaret på Norges store utfordringer av vår tid.

Der bør man diskutere lite klima og mye næringsliv. Klimakampen vinnes ikke med gjenvinning av søppel. Norge trenger en ny økonomisk modell. En plan for å bringe den sirkulære økonomien ut av regjeringsdokumentene og inn i samfunnet.

Vi må tenke nytt om alt, og menneskeheten må endre verden radikalt, advarer FNs klimapanel i en spesialrapport. Bare ekstreme tiltak i alle deler av samfunnet kan begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. I praksis betyr det at de økonomiske strukturene som har sikret vår velstand må bygges om. Våre lineære modeller er ikke bærekraftig og må erstattes med en sektorovergripende, sirkulær økonomi. Dessverre blir sirkulærøkonomi fortsatt som oftest redusert til gjenvinning av avfall i den offentlige debatten. I våre naboland har man heller valgt å fokusere på hvordan hele økonomien kan bli sirkulær for å nå klimamål, øke levestandard, skape arbeid og sikre velferd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer