Snakker med de døde

Bruce Willis' nye skrekkfilm er like populær som Star Wars i USA.

Den skumle trilleren «Sixth Sense» har spilt inn fantastiske 1,1 milliarder kroner på sine første fire uker i USA og Canada.

Bare «Titanic» og «Star Wars 1: The Phantom Menace» kan vise til liknende besøk noensinne.

Filmen har toppet kassasuksesslistene fire strake uker. Og bare på de siste sju dagene dro filmen inn 160 millioner kroner.

Snakker med dauinger

Bruce Willis spiller hovedrollen, som en psykiater som har en liten gutt som pasient. Guttungens problem: Han har evnen til å kommunisere direkte med de døde. Han både ser og hører likene.

Både Willis og 11-åringen (Haley Joel Osment) er allerede heite tips for neste års Oscar-statuetter.

Filmkritikere lovpriser science fiction-filmen, men tror også de høye salgstallene skylder tidspunktet for utgivelsen i sommer.

Vikinger på andreplass

Med tidlig augustpremiere slapp «Sixth Sense» unna Star Wars-feberen og konkurransene med sommerfilene som «Notting Hill» og «Wild Will West».

Nummer to på denne ukas pengeliste i USA er «Den 13. krigeren» med Antonio Banderas og Dennis Storhøi. Men den brutale vikingfilmen har bare spilt inn halvparten som mye som Willis-filmen.

«Sixth Sense» har premier i England i november, og blir trolig ikke satt opp på norske kinoer før jul.

SNAKKER MED DØDE: Bruce Willis spiller psykiater med en liten gutt (Haley Joel Osment)som pasient. 11-åringens problem er at han kan kommunisere direkte med de døde.