Snakker med Hollywood

Röyksopp har møtt flere film- og tv-produsenter før duoen åpnet USA-turneen i Hollywood natt til i går. Tromsø-guttenes elektronika kan være med i «Matrix 2».

LOS ANGELES (Dagbladet): I flere dager har Röyksopp møtt de som bestemmer hvilken musikk som skal brukes i den mye omtalte «Matrix»-oppfølgeren, og i de framtidige episodene av den populære tv-serien «Six Feet Under», som snart også kommer på norske tv-skjermer.

Vag drøm

- Hva som kommer ut av dette, vet vi ikke. Dette kan ligge langt fram i tid. Ja, det er ikke engang sikkert at det vil skje, sier Svein Berge og Torbjørn Brundtland til Dagbladet.

Men de to med sin sterkt realistiske fisker-sjeler, greier ikke å legge skjul på at de har en vag drøm om å jobbe med David Lynch og Cohen-brødrene.

- Vi vet ikke hva en medvirkning i en film eller tv-serie vil bety for oss. Det eneste vi vet er at hvis vi skal gjøre dette, vil vi gjøre det i nært samarbeid med produsentene, legger Berge til.

Turné

Dagbladet møtte duoen like før de åpnet sin turné foran vel 1000 fans på Henry Fonda Center natt til i går. Det ligger på legendariske Hollywood Boulevard. Nå er det turné i de aller største byene i USA og Canada, som gjelder, og en rekke møter med amerikansk presse.

Temposkifte

En tent duo leverte et show med et atskillig høyere tempo enn det vi kjenner fra albumet «Melody AM», men duoen synes selv at de har en lang vei å gå før de er der de vil være i live-sammenheng.

- Det er bra for oss å vise fram andre sider til publikum. At vi får lov til å holde på å lage musikk og ikke minst en turné som dette, er stort for oss. Det er utrolig fantastisk, sier Berge.

PS: Flere andre norske artister markerer seg også godt i USA om dagen. I likhet med Röyksopp, spilte Sondre Lerche i dag tidlig norsk tid i San Francisco. Dessuten vil konsertopptak av Sissel Kyrkjebø gå på fjernsynsstasjonen PBS i mars.

HOLLYWOOD-AKTUELLE: Röyksopps Torbjørn Brundtland (til venstre) og Svein Berge har vært i flere interessante samtaler med produsenter for film og tv-serier i Hollywood de siste dagene. Nå turnerer duoen i USA.