Snakker om film!

Kulturtalkshowet Taliban kjører film med suksessregissøren Baltasar Kormakur og skuespiller og musiker Shahzad Ghufoor.

Den islandske skuespilleren Baltasar Kormakur debuterte som regissør med spillefilmen 101 Reykjavik i fjor. Tidligere har han satt opp flere musicals og teaterstykker. Filmen ble en stor suksess, og snurrer og går på norske kinoer fortsatt. Historien om den lett forsofne Hlynur som nekter å bli voksen i Reykjaviks univers av uteliv og sex, men som må finne seg i at skjebnen har andre planer, appellerer til publikum på mange plan.

Shahzad Ghufoor er mannen bak de populære Cinema Bollywood-visningene på Soria Moria. Snart er han aktuell med filmen Mehboob (Min Elskede), som er produsert i Lollywood- Lahore og Pakistans svar på Indias filmby. I Mehboob spiller han helten, samtidig som han har laget deler av filmmusikken. Kjærlighetshistorien er regissert av Sangeeta, som er Pakistans store filmdiva og stjerneregissør.

Taliban ledes av Kyrre Holm Johannesen og Petres Marte Spurkland. Arrangementet trekker som regel fulle hus og er et samarbeid mellom en gruppe journalister, Blå, Petre, Radio Nova og RadiOrakel. Med gjester som Kormakur og Ghufoor blir det antageligvis mye film på tapeten, men i bakhånd har de Thomas Seltzer: en av trendguruene bak Briskeby og tidligere bassist i Turboneger. Musikken står plateaktuelle og kritikerroste Xploding Plastix for.