Janet Jackson:

Snakker om overgreps-anklagene

I en ny dokumentar åpner Janet Jackson seg om overgrepsanklagene mot broren, Michael Jackson.

ÅPNER: Janet Jackson åpner opp i en ny dokumentar om overgrepsanklagene mot broren Michael Jackson. Foto: NTB
ÅPNER: Janet Jackson åpner opp i en ny dokumentar om overgrepsanklagene mot broren Michael Jackson. Foto: NTB Vis mer
Publisert

28. januar har den nye dokumentaren «Janet», om Janet Jacksons liv, amerikansk premiere på TV-kanelen Lifetime.

I dokumentaren åpner stjerna opp om livet sitt, noe flere vil betegne som overraskende. Hun er nemlig ansett for å være svært privat.

I dokumentaren åpner hun seg også om overgrepsanklagene mot broren Michael Jackson. Det kommer fram i traileren til dokumentaren.

På spørsmål om beskyldningene mot Jackson om overgrep mot barn påvirket hennes karriere, svarer hun bekreftende.

RØRENDE: Under en konsert i Houston, Texas framførte Janet Jackson 90-tallshiten «What About» for første gang på nesten 20 år. Låta handler om overgrep. - Dette er meg, sa Jackson etter at hun brøt ut i tårer. Video: Janet's Legacy Matters/Youtube Vis mer

- Ja. Skyldig ved assosiasjon. Er det ikke det de kaller det?

- Det følger en del gransking med det etternavnet, sier Jackson i dokumentaren.

Frikjent

Gjennom livet - og også etter sin død - opplevde Michael Jackson flere anklager om overgrep.

Michael Jackson ble første gang beskyldt for overgrep mot barn i 1993. Ti år seinere påsto en 13 år gammel kreftsyk gutt at Jackson utførte overgrep mot ham på Neverland. Etter en etterforskning ble han tiltalt for seksuelle overgrep. Gutten trakk imidlertid anklagene, og «kongen av pop» ble frikjent i 2005.

Det satte derimot ikke en stopper for anklagene om seksuelle overgrep. Dokumentaren «Leaving Neverland», som kom ut i 2019, forteller historien om to gutter og om hvordan de skal ha blitt misbrukt av Jackson.

Forvalterne av Michael Jacksons arv avviste imidlertid alle anklagene som kom fram, og hevdet produksjonen bare ville tjene penger ved å misbruke navnet hans.

Begge guttene som var med i dokumentaren vitnet i retten da overgrepssaken mot Jackson fant sted, og sa da at Jackson aldri hadde gjort noe upassende med dem.

FØLER SKYLD: De to mennene som beskylder Michael Jackson for å ha misbrukt dem seksuelt da de var barn i en HBO-dokumentar, blir intervjuet av Oprah Winfrey i spesialprogrammet «After Neverland». Video: HBO / CNN Vis mer

- Han ledet mitt liv

Etter traileren å dømme virker det som at en del plass vies i dokumentaren til Jackson-familiens barndom, og den strenge disiplinen til faren Joe Jackson. Den harde disiplinen han kjørte mot barna sine da de var unge har fått mye oppmerksomhet tidligere. Det forteller også Janet Jackson om i dokumentaren.

- Faren min var veldig streng. Han ledet mitt liv og min karriere. Faren min sa «du skal synge».

Ifølge traileren kommer dokumentaren til å inneholde materiale som aldri tidligere har vært vist - både om Jacksons private og profesjonelle liv.

I dokumentaren deltar også en rekke stjerner, blant annet Missy Elliot, Whoopi Goldberg, Mariah Carey og Samuel L. Jackson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer