Snakker om rollen som sexavhengig: - Jeg ville bare gjemme meg

Charlotte Gainsbourg medvirker i en av verdens mest kontroversielle filmer.

(Dagbladet): En hel filmverden satte popcornet i halsen da den danske skandaleregissøren Lars von Triers lanserte en fire timer lang, usensurert utgave av «Nymphomaniac» i fjor.

Tittelen taler for seg selv, og de erotiske - og svært grafiske - scenene har fått massiv oppmerksomhet i media.

Da filmen hadde premiere i København, besvimte tre menn i kinosalen halvveis inn i en omstridt abortscene.

Lars von Trier er viden kjent for sine eksperimentelle verk, og har blant annet uttalt at han pleide å helle i seg en hel flaske vodka mens han utarbeidet et manus.

- Ville gjemme meg Skuespillerne i «Nymphomaniac», deriblant svenske Stellan Skarsgård, har fått kritikk, så vel som ros for å ha medvirket i den drøye filmen.

Nå forteller skuespillerinna Charlotte Gainsbourg (44), som spiller en sexavhengig kvinne i filmen, om den kontroversielle rollen som karakteren Joe.

I et intervju med The Independent erkjenner hun at det var pinlig å spille inn de eksplisitte nakenscenene.

- Jeg ville jo gjennomføre det, men samtidig ville jeg bare gjemme meg, sier hun.

Gainsbourg, som legger til at hun foretrekker å se den usensurerte versjonen, mener likevel at filmen handler om mye mer enn bare sex.

- Det er ikke sexen som er sjokkerende - de erotiske scenene er helt nødvendige for filmens helhet. Det ligger så mye vakkert bak den brutaliteten Lars Von Trier beskriver i filmen.

Den 44 år gamle fransk-britisk skuespillerinna, som også er sanger og låtskriver, er for tida aktuell med dramafilmen «Every Thing Will Be Fine».

KONTROVERSIELL ROLLE: Charlotte Gainsbourg forteller om hvordan det var å spille sexavhengig i «Nymphomaniac». Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELL ROLLE: Charlotte Gainsbourg forteller om hvordan det var å spille sexavhengig i «Nymphomaniac». Foto: NTB Scanpix Vis mer