GIR KOMMENTAR:Skuespiller Jimmy Bennett (22) kommenterer anklagene om at han skal ha blitt forgrepet seg på av Asia Argento da han var 17 år. Foto: NTB scanpix
GIR KOMMENTAR:Skuespiller Jimmy Bennett (22) kommenterer anklagene om at han skal ha blitt forgrepet seg på av Asia Argento da han var 17 år. Foto: NTB scanpixVis mer

Asia Argento og Jimmy Bennett

Snakker ut om anklagene mot Asia Argento for første gang: - Skamfull og redd

Skuespiller Jimmy Bennett (22) kommenterer for første gang overgrepsanklagene mot skuespiller Asia Argento (42).

Søndag avslørte New York Times at skuespilleren Asia Argento (42) skal ha betalt skuespiller Jimmy Bennett (22) 380 000 dollar, over tre millioner kroner, etter at Bennett anklaget henne for et seksuelt overgrep.

Saken har vakt oppsikt fordi Argento var en av de første som gikk ut med anklager mot filmprodusent Harvey Weinstein, og hun ble en viktig profil i #metoo-kampanjen.

I går tok Argento til motmæle. Den italienske skuespilleren hevder at de tok ikke hadde sex, og at summen ble betalt for å hjelpe Bennett med økonomiske problemer og for å unngå negativ publisitet.

Bennett selv har ikke ønsket å kommentere saken, inntil nå. Nå forteller 22-åringen sin side av historien for første gang.

- Jeg har ikke gått ut før nå, fordi jeg valgte å ta det privat med den personen som hadde gjort meg vondt, sier Bennett, i en uttalelse til Hollywood Reporter.

- Skamfullt

Overgrepet skal ha skjedd på et hotellrom i California i 2013. Da var Argento 37 år og Bennett 17 år. Den seksuelle lavalderen i California er 18 år.

- Traumet mitt kom tilbake da hun selv sto frem som et offer. Jeg har ikke sagt noe de siste dagene fordi jeg var skamfull og redd for å bli en del av den offentlige diskusjonen, sier Bennett.

Bennetts uttalelse kom etter at en rekke tekstmeldinger som skal være fra Argento ble publisert på nettstedet TMZ. Der bekrefter hun at de to hadde sex, men at hun ikke visste at han var mindreårig.

Bennett har kjent Argento helt siden de to spilte sammen i filmen «The heart is deceitful above all things», i 2004. Bennett, som da var syv år, spilte sønnen til Argento. De har senere referert til hverandre som mor og sønn i sosiale medier.

- Redd for stigma

Pengesummen skal ha blitt utbetalt i november i fjor, en måned etter at Argento sto frem med sine anklager mot Weinstein.

- Jeg var under den seksuelle lavalder da det skjedde, og jeg forsøkte å få rettferdighet på en måte som ga mening for meg da, fordi jeg ikke var klar for reaksjonene hvis historien ble offentlig kjent, sier Bennett.

- Den gangen trodde jeg at det fortsatt var et stigma knyttet til å være mann og være i en slik situasjon. Jeg trodde ikke folk ville forstå det som skjedde, sett gjennom øynene til en tenåringsgutt, sier Bennett.

Bilde i senga

- Jeg ønsker å bli ferdig med denne hendelsen i livet mitt, og i dag velger jeg å gå videre, men ikke lenger i taushet, sier Bennett.

Argento har benektet å ha hatt sex med Bennett, men tekstmeldinger gjengitt på nettstedet TMZ gir tilsynelatende et annet bilde.

SMS-ene skal være mellom Argento og en venn, og skal ha vært skrevet under stormen som fulgte etter New York Times sin avsløring, en avsløring som bygger blant annet på et brev fra Bennetts advokat.

«Jeg hadde sex med ham, det føltes rart. Jeg visste ikke at han var en mindreårig før brevet kom», står det i tekstmeldingen som skal være fra Argento.

Nettstedet har også publisert et bilde av de to sammen i senga, og et bilde av det som tilsynelatende er et kjærlighetsbrev fra Bennett.

«Han skrev dette til meg etterpå og fortsatte å sende meg nakenbilder i alle disse årene, helt inntil to uker før brevet fra advokaten kom», står det i tekstmeldingen.

TMZ og Hollywood Reporter lyktes ikke å få en kommentar fra Argentos representanter. Politimyndigheter i Los Angeles har meldt fra at man vil kontakte partene for å undersøke saken.