Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Highasakite - «5 Million Miles»

Snakker ut om norsk stjernesamarbeid

Highasakite har sluppet ny singel i samarbeid med superprodusentene Stargate. 

SAMARBEIDER: Ingrid Helene Håvik og hennes Highasakite har fått med seg produsentduoen Stargate på sin nyeste singel, «5 Million Miles». Foto: NTB Scanpix
SAMARBEIDER: Ingrid Helene Håvik og hennes Highasakite har fått med seg produsentduoen Stargate på sin nyeste singel, «5 Million Miles». Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Highasakite-singelen «5 Million Miles» er nå ute.

Det er imidlertid et halvt år siden en skisse av låta dumpet ned i innboksen til Stargate-produsentene Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen, som har base i Los Angeles.

Produsentduoen har jobbet med artister som Sia, Beyoncé og Katy Perry, og står bak hits som «Irreplaceable», «Firework» og «Diamonds».

VANT SPELLEMANN: Highasakite har hatt litt av et år siden de i fjor vår ga ut tredjeplata «Camp Echo». I desember spilte de på Nobelkonserten, og i januar vant de Spellemann (bildet) for årets popgruppe. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT SPELLEMANN: Highasakite har hatt litt av et år siden de i fjor vår ga ut tredjeplata «Camp Echo». I desember spilte de på Nobelkonserten, og i januar vant de Spellemann (bildet) for årets popgruppe. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Da de hørte låtene fra Highasakite-vokalist og låtskriver Ingrid Helene Håvik, ryddet de plass i timeplanen.

- Jeg sendte dem en del låter jeg hadde laget, og så fikk jeg melding tilbake om at de syntes det var gøy. Plutselig en dag hadde de begynt på en låt, og siden det gikk det veldig fort, forteller Håvik til Dagbladet.

- Takknemlig og gira

«5 Million Miles» låter umiskjennelig highasakitesk, samtidig som musikken har et enda tydeligere poppreg enn tidligere.

Håvik understreker at låta er en enkeltstående singel og ikke en forsmak på bandets neste album.

  • Les Dagbladets anmeldelse av Highasakites forrige album «Camp Echo» her

- Det er et samarbeid med Stargate. Det er ikke nødvendigvis i den musikalske retningen her vi skal gå. Det er bare veldig kult å få jobbe med Stargate. Jeg er takknemlig og gira over å få jobbe med noen som er så utrolig flinke, sier 29-åringen.

- Hvorfor hadde du lyst til å samarbeide med akkurat Stargate?

- De er veldig gode på å gjøre akkurat den greia der; den veldig åpne popgreia. Kvalitetspop som kan nå ut ganske bredt, svarer Håvik etter noen sekunders tenkepause.

- Det hadde jeg bare veldig lyst til å høre på låtene mine.

Digitalt samarbeid

Til tross for at Highasakite er et band med fem medlemmer, er det bare Håvik som synger og spiller på innspillingen av «5 Million Miles».

- Samarbeidet fungerte på telefon og mail. Jeg spilte inn skissene og synthene i Logic (musikkproduksjon-program, journ. anm.) hjemme og vokalen i studio i Oslo, og så har Stargate laget resten, forteller Håvik.

- Hvordan oppleves det for de fire andre medlemmene at de ikke er med og spiller på bandets nyeste singel?

- Jeg tror det går veldig fint. Det er ikke en uvanlig ting å gjøre i det hele tatt, sier Håvik.

VG skrev i helga at det er oppbruddsstemning i bandet, og flere medlemmer er på vei ut, ifølge kilder nær bandet.

Trommeslager Trond Bersu sa at det kommer til å skje forandringer om et års tid, nær juletider kanskje, men at alle blir i bandet inntil videre.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Håvik. Heller ikke bandets manager Glenn Larsen ønsker å kommentere dette.

Talkshow i USA

Hele bandet er selvsagt med når singelen skal spilles live. Det skjer for første gang om halvannen uke - foran rundt én million TV-seere.

FYLTE SPEKTRUM: Highasakite solgte ut Oslos storstue for en drøy måned siden. Håvik legger ikke skjul på at det hadde vært kult å «ta en Karpe Diem», og selge ut Oslo Spektrum tre kvelder på rad. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
FYLTE SPEKTRUM: Highasakite solgte ut Oslos storstue for en drøy måned siden. Håvik legger ikke skjul på at det hadde vært kult å «ta en Karpe Diem», og selge ut Oslo Spektrum tre kvelder på rad. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

2. mai skal nemlig Highasakite spille på Conan O'Briens talkshow. Norske artister som Jarle Bernhoft og Aurora har tidligere satt seg på flyet til California i USA for å opptre på «Conan», som programmet heter.

O'Brien var forøvrig vert under Nobelkonserten i Telenor Arena i desember, der Highasakite opptrådte.

Nobelkonserten TV-overføres til 130 land og kan nå flere hundre millioner TV-seere, skriver NRK. Conan O'Briens show, med én million seere i snitt ifølge VG, er ikke akkurat for lokal-TV å regne, heller.

Håvik kan fortelle at hun har nervene under kontroll, til tross for den nært forestående prestisjeopptredenen:

- Jeg er ganske rolig og behersket.