Vet ikke: Kate Winslet vil ikke ta stilling til overgrepsanklagene mot Woody Allen. Foto: NTB scanpix
Vet ikke: Kate Winslet vil ikke ta stilling til overgrepsanklagene mot Woody Allen. Foto: NTB scanpixVis mer

Snakker ut om overgrepsanklagene mot Woody Allen

Kate Winslet konfrontert med hvorfor hun vil jobbe med regissøren.

(Dagbladet): Woody Allen har flere ganger fått rettet anklager om seksuelle overgrep mot seg. Anklagene mot regissøren kom først opp på 90-tallet.

Woody Allen var i en tiårsperiode sammen med skuespilleren Mia Farrow. Men da hun i 1992 oppdaget at Woody Allen hadde en affære med Mias 21 år gamle adoptivdatter Soon-Yi, ble det slutt mellom de to.

Samtidig ble det påstått at Allen hadde forgrepet seg på Mia Farrows datter Dylan, som han i 1991 adopterte. Overgrepet skal ha skjedd da hun var syv år. Saken ble etterforsket, men ikke straffeforfulgt.

De samme anklagene kom opp igjen da Dylan Farrow selv gikk ut i et åpent brev i New York Times 2014.

«Så lenge jeg kan huske har faren min gjort ting med meg som jeg ikke likte», skrev hun, og kritiserte Hollywood for å ha beskyttet Woody Allen.

- Jeg vet ingenting, og aner ikke om det er sant eller ikke, sier Kate Winslet (41) til New York Times.

KONTROVERSIELL: «Lipstick Under My Burkha» kom ut på indiske kinoer 21. juli, etter en lang kamp med landets sertifiseringsorgan, som i januar i år ga den avslag for grunner som dens sexscener og fordi de mente den var «for kvinneorientert». Video: Prakash Jha Productions Vis mer Vis mer

- Klart jeg tenker på det

Hun sier at hun forsøker å distansere rollen i «Wonder Wheel» og det å bli regissert av Woody Allen fra anklagene mot han.

- Det er klart jeg tenker på det. Men jeg har ikke kjent Woody, og vet ingenting om den familien. Som skuespiller må du bare ta et steg til siden og si til deg selv at du ikke vet. Du må bare holde det på avstand og jobbe med den personen.

Woody Allen har hele tiden avvist påstandene som grunnløst sladder. Han har heller aldri vært tiltalt for seksuelle overgrep.

Den nå 81 år gamle Allen giftet seg i 1997 med Mias adoptivdatter Soon-Yi Previn.

- Woody Allen er en fantastisk regissør, det samme gjelder Roman Polanski. Jobbmessig har jeg ekstraordinære erfaringer meg begge disse regissørene, legger Winslet til.

Sexdømt Polanski

Polanski har ikke bare blitt anklaget for overgrep. Han ble i 1978 dømt for å ha hatt sex med en mindreårig.

Opprinnelig ble han siktet for voldtekt, sodomi, barnemishandling og for å ha dopet ned jenta. Men moren hennes ville unngå en rettssak, og Polanski slapp med en mindre omfattende tiltale.

Etter å ha sagt seg skyldig, flyktet han til Frankrike og har siden holdt seg unna land som har utleveringsavtale med USA.

Blant Polanskis mest kjente filmer er «Rosemary´s Baby», «Chinatown» og «Pianisten». Kate Winslet spilte i Polanski-filmen «Blodig alvor» (2011).

Spiller mot Justin Timberlake

Avgjørelsen om å spille i Woody Allens nye film forklarer hun med at det er en-gang-i-livet-opplevelse, og at det ville gjøre foreldrene hennes utrolig stolte.

- Den eneste grunnen for ikke å gjøre rollen ville ha vært frykt, og det er ingen måte å leve livet på, sier Winslet.

Hun skulle egentlig medvirket i Woody Allen-filmen «Match Point» (2006), men backet den gangen ut for å tilbringe mer tid med familien.

I «Wonder Wheel» spiller hun mot blant annet Justin Timberlake, Juno Temple og Jim Belushi.

Winslets rolle er som kona til en karusell-operatør i en fornøyelsespark på 1950-tallet. Forviklinger oppstår når både hun og mannens datter faller for den samme badevakten.

Filmen har antatt premiere i desember.