Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Valkyrien»

Snakker ut om sitt sterke vennskap

På hjemmebane lever Pål Sverre Hagen et vanlig familieliv. Men et spesielt vennskap har gitt ham innsikt i livets skyggesider.

TV-AKTUELL: Pål Sverre Hagen er aktuell i den kommende dramathrilleren «Valkyrien». Der spiller han dommedagsfantasten Leif, som på mange måter lever et liv på siden av samfunnet. 
<span style="background-color: initial;">Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet</span>
TV-AKTUELL: Pål Sverre Hagen er aktuell i den kommende dramathrilleren «Valkyrien». Der spiller han dommedagsfantasten Leif, som på mange måter lever et liv på siden av samfunnet.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har vært heldig i livet mitt, og har venner som lever et ganske annerledes liv enn meg sjøl. Det gjør at jeg gjennom hele mitt voksne liv har møtt folk som på mange måter er utenfor samfunnet, forteller Hagen.

Dagbladet møter ham på pressekonferansen for den kommende dramathrilleren «Valkyrien», som vises på NRK fra første nyttårsdag.

I serien har Stavanger-mannen rollen som dommedagsfantasten Leif, som har oppsyn med Oslos tilfluktsrom, og som inngår en lyssky allianse med kirurgen Ravn (Sven Nordin) om å etablere en illegal klinikk under jorda.

Utenforskap

- Leif er kompromissløs, og er i utgangspunktet en vanskelig fyr. For å fortelle historien var det samtidig viktig for oss at han skulle være mulig å like. Vi har ønsket å gi ham et hjerte bak kynismen, sier Hagen om karakteren sin, som på mange måter lever et liv på siden av samfunnet.

36-åringen har selv personlig erfaring med utenforskap. En mangeårig venn av skuespilleren har nemlig adresse på sosialbolig.

UNDERVERDEN: Lik brennes på bålet og pasienter oppsøker en illegal klinikk under jorda i NRKs nye storsatsing «Valkyrien» som har premiere 1. januar 2017. Video: NRK Vis mer

- Gjennom ham har jeg lært mye om hva som skjer når man ikke helt deltar i samfunnet på vanlig vis, sier Hagen, som tror vennskapet har gjort ham mer ydmyk.

- Det skjer en del ting der som for de fleste av oss vil virke veldig brutalt. Det er et hardere liv, en hardere virkelighet enn de fleste av oss er vant til.

Ifølge Hagen er ikke karakteren Leif direkte inspirert av kameraten hans, men forteller samtidig at felles opplevelser har vært med på å forme tolkningen:

- Ting vi har sett opp gjennom årene, folk vi har møtt og historier han har delt med meg har definitivt formet min tolkning, utdyper Hagen, og legger til:

- Av og til er virkeligheten mer utrolig enn den mest kreative fiksjon.

Familiefar

Selv balanserer Hagen skuespillerlivet med rollen som familiefar. 36-åringen har snart vært gift i ett år med sin svenske kone, men blir ordknapp da Dagbladet spør hvordan livet er som ektemann.

- Det er fantastisk, sier Hagen og ler.

Ifølge skuespilleren, som til neste år er aktuell i den amerikanske filmen «Halo of Stars», lar familie og karriere seg fint kombinere.

- Vi ser på det som en familiebedrift. Det er et samarbeid, sier han, og legger til:

- Jeg tror alle par må finne sitt maskineri. Vi har funnet vårt.

STORSATSING UNDER JORDA: På den ganske hemmelige t-banestasjonen Valkyrien i Oslo blir Sven Nordin til den illegale legen Ravn i en ny, stor TV-satsing fra NRK. Video: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!