«Valkyrien»

Snakker ut om sitt sterke vennskap

På hjemmebane lever Pål Sverre Hagen et vanlig familieliv. Men et spesielt vennskap har gitt ham innsikt i livets skyggesider.

TV-AKTUELL: Pål Sverre Hagen er aktuell i den kommende dramathrilleren «Valkyrien». Der spiller han dommedagsfantasten Leif, som på mange måter lever et liv på siden av samfunnet. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TV-AKTUELL: Pål Sverre Hagen er aktuell i den kommende dramathrilleren «Valkyrien». Der spiller han dommedagsfantasten Leif, som på mange måter lever et liv på siden av samfunnet.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg har vært heldig i livet mitt, og har venner som lever et ganske annerledes liv enn meg sjøl. Det gjør at jeg gjennom hele mitt voksne liv har møtt folk som på mange måter er utenfor samfunnet, forteller Hagen.

Dagbladet møter ham på pressekonferansen for den kommende dramathrilleren «Valkyrien», som vises på NRK fra første nyttårsdag.

I serien har Stavanger-mannen rollen som dommedagsfantasten Leif, som har oppsyn med Oslos tilfluktsrom, og som inngår en lyssky allianse med kirurgen Ravn (Sven Nordin) om å etablere en illegal klinikk under jorda.

Utenforskap

- Leif er kompromissløs, og er i utgangspunktet en vanskelig fyr. For å fortelle historien var det samtidig viktig for oss at han skulle være mulig å like. Vi har ønsket å gi ham et hjerte bak kynismen, sier Hagen om karakteren sin, som på mange måter lever et liv på siden av samfunnet.

36-åringen har selv personlig erfaring med utenforskap. En mangeårig venn av skuespilleren har nemlig adresse på sosialbolig.

- Gjennom ham har jeg lært mye om hva som skjer når man ikke helt deltar i samfunnet på vanlig vis, sier Hagen, som tror vennskapet har gjort ham mer ydmyk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer