«Euphoria»

Snakker ut om sjokk-scenen

- Var veldig vanskelig å filme, sier skuespilleren.

«EUPHORIA»: er navnet på serien HBO slipper sommeren 2019 - og basert på traileren har vi mye action i vente. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nye HBO-serien «Euphoria» har skapt debatt med sine eksplisitte skildringer av de mørkere sidene ved tenåringslivet. Voldtekt, vold og narkotika er en del av kulturen som tenåringene i serien er en del av.

I seriens første episode møter vi også en voksen karakter; Cal Jacobs, som spilles av Eric Dane.

Skuespilleren er nok aller mest kjent for sin rolle som doktor Mark «McSteamy» Sloan i den populære sykehusserien «Grey's Anatomy», men den nye rollen er langt fra det vi kjenner fra ham.

OBS! Spoilere for første episode av serien følger. Ikke les videre hvis du ikke vil vite detaljer om handlingen.

SPESIELL ROLLE: Eric Dane får utfordret seg selv i rollen som Cal Jacobs i «Euphoria». Her er han på rød løper under seriens Hollywood-premiere. Foto: NTB scanpix
SPESIELL ROLLE: Eric Dane får utfordret seg selv i rollen som Cal Jacobs i «Euphoria». Her er han på rød løper under seriens Hollywood-premiere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Entertainment Weekly står nemlig Dane bak en av den første episodens mest sjokkerende scener: Den gifte mannen Cal Jacobs voldtar den 17 år gamle transpersonen Jules, spilt av Hunter Schafer.

Scenen viser fram en erigert penis, og det måtte derfor være en såkalt «intimitetskoordinator» til stede ved innspillingen.

- De scenene er veldig vanskelige å spille inn, sier Eric Dane til Entertainment Weekly.

TV-LEGE: Eric Dane i rollen som doktor Mark «McSteamy» Sloan i «Grey's Anatomy». Foto: ABC
TV-LEGE: Eric Dane i rollen som doktor Mark «McSteamy» Sloan i «Grey's Anatomy». Foto: ABC Vis mer

Brukte protese

Han forteller til nettavisa at selv om penisen som sees i episoden, er en protese, hadde han vært villig til å være helt naken selv i en scene. Men etter å ha diskutert det med serieskaper Sam Levinson, mente teamet at den beste løsningen var å bruke en protese - spesielt av hensyn til motspilleren.

- Jeg er villig til å gjøre hva som helst som er avgjørende for historien og for å skape en sann og ekte følelse, sier Dane til EW.

Dane sier han likte det kontroversielle manuset, og at han følte for å gjøre noe annerledes på det stedet han er i karrieren nå.

OVERGREP: Eric Dane og Hunter Schafer i scenen fra «Euphoria». Skjermbilde: HBO
OVERGREP: Eric Dane og Hunter Schafer i scenen fra «Euphoria». Skjermbilde: HBO Vis mer

Etter å ha spilt i «Grey's Anatomy» fra sesong to til han gikk ut av serien i sesong ni, har han blant annet spilt i serien «The Last Ship» fra 2018.

- Sam Levinson er virkelig en sterk manusskribent. Han har en unik og uttalt visjon. Jeg følte at hvis jeg skulle spille en sånn rolle som dette, så var jeg i trygge hender.

Mye nakenhet

«Euphoria» skildrer livene til high school-ungdommer og deres utfordringer med sex, rus og vennskap. I serien møter vi blant andre rusavhengige Rue som sliter med barndomstraumer, og ser hvordan livet hennes forandres når hun blir kjent med transkjønnede Jules.

En stor mengde kjønnsorganer på skjermen er et av særmerkene som seerne har lagt merke til. I seriens andre episode, der det vistes 30 peniser, skulle det egentlig være mange flere eksemplarer av det mannlige kjønn. Ifølge regissøren var det om lag 80 peniser som ble klippet vekk, før den ferdige versjonen av «Euphoria» sto klar.

Dagbladets anmelder ga serien terningkast fem, og mente den var en blanding av «Skam» og «Requiem for a dream».

- Serien virket spesialdesignet for å få foreldre til å gripe forferdet til perlehalsbåndet sitt, og oss andre til å miste troen på både den oppvoksende generasjon og – ja, alle andre generasjoner, egentlig, heter det i anmeldelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer