Hove Music Festival

Snakker ut om «skrekkscenarioet»

De solgte bare 3600 billetter. Dermed falt festivaldrømmen i grus. Nå bryter styrelederen tausheten om hvorfor Hove Music Festival floppet.

NY HOVE: Hove Music Festival skulle arrangeres i år på det samme området som nedlagte Hovefestivalen, på Tromøy i Arendal, men gikk konkurs tidligere i juni. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY HOVE: Hove Music Festival skulle arrangeres i år på det samme området som nedlagte Hovefestivalen, på Tromøy i Arendal, men gikk konkurs tidligere i juni. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Vi klarte ikke å få inn tilstrekkelig med nye penger fra investorer eller långivere og skrekkscenarioet nærmet seg. Salget uteble.»

I et notat som er oversendt Dagbladet forteller styreleder Brynjar Løkke i Seaside Productions AS, selskapet bak konkursrammede Hove Music Festival, om tida før krisa inntraff. Sviktende billettsalg gjorde at de i lang tid fryktet de det verste for festivalen som i år skulle arrangeres for første gang.

28. og 29. juni i år skulle egentlig norske og internasjonale artister som Bjørn Eidsvåg, Jason Derulo, Ina Wroldsen, Klovner i kamp, Alesso, Robin Schultz og Jarle Bernhoft på scenen i idylliske uteområder på Sørlandet.

- Må ta risiko

Men bare en uke før gjester og artister skulle innta festivalområdet 19. juni kom nyheten om at festivalen, lagt til samme sted som den gamle Hovefestivalen på Tromøy utenfor Arendal, hadde gått under. Nå forteller styreleder hva som skjedde:

- For oss er det smertefullt og se at konsekvensen av konkursen er mulige tap for mange. Samtidig må vi huske på at dersom vi skal få til noe i by og bygd, så må vi ta risiko på egne og andres vegne. Det vet de fleste, skriver Løkke til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer