Snakkesalige ranere

Uspennende, pratsom thriller om korttenkt tyv.

Biltyven Rudy Duncan (Ben Affleck) slipper ut av fengsel, utgir seg i et svakt øyeblikk for å være sin cellekamerat Nick og kaster seg glupsk over dennes ventende kjæreste. Han burde visst bedre.

Det burde for så vidt også regissør John Frankenheimer, som i et like svakt øyeblikk har gitt seg i kast med et manus han burde sett bedre på.

Kort sagt blir Rudy-Nick presset til å gjennomføre et kasinoran av pikebarnet Ashleys (Charlize Theron) grumme bror - denne skurk i skikkelse av Gary Sinise med usedvanlig trist hårfrisyre og et aldri sviktende overspill.

«Dobbeltspill» er en pratsom affære, hvor samtlige involverte ustanselig forklarer hvorfor de gjør som de gjør, at de ikke er den de utgir seg for eller har andre motiver enn de først har sagt. Det tar altså tid å få tatt livet av dem som her må tas livet av. Veldig lang tid. Liksomkule, tette bilder og bevegelig kameraføring gjør ikke denne uengasjerende thrilleren det spor bedre.

<B>DUMT AV BEN: </B> Ben Affleck alias Rudy Duncan har det litt hyggelig, men mest slitsomt med Ashley (Charlize Theron), som han aldi skulle innlatt seg med.