ANNE ER DRONNINGA: Anne Lindmo på en fredag var virkelig på tide. Her fra 2016 da hun ble årets Tv-navn. Det blir hun kjapt i år også. Foto: NTB Scanpix
ANNE ER DRONNINGA: Anne Lindmo på en fredag var virkelig på tide. Her fra 2016 da hun ble årets Tv-navn. Det blir hun kjapt i år også. Foto: NTB ScanpixVis mer

Morna Skavlan, Lindmo er dronninga av Gullrekka nå

Snakkeshow til å bli klokere av

Men, det var jo aldri fare på ferde ettersom Anne Lindmo fra Bærum og Toten vet hva hun holder på med: journalistikk

TV: Anne Lindmo på en tacofredag? Eller Anne Lindmo på en tilfeldig lørdag? Anne Lindmo er faktisk like bra uansett kveld. Hun er dønn proff. Hun er en gjennomført journalist med en god stab i ryggen. Nå er hun puttet inne i den etter hvert så berømte «Gullrekka» på NRK1 med premiere fredag kveld.

Lindmo

5 1 6

Talkshow

31.august
Beskrivelse:

Prima, Anne

Kanal:

NRK 1

«Taco og Anne er gull»
Se alle anmeldelser

Og, tok hun godt vare på pratestafettpinnen etter flinke Fredrik Skavlan? Selvsagt. Vi tvilte vel egentlig aldri på det. Anne Lindmo har lang fartstid med nettopp slike, litt utdaterte, prateshow som dette, og i de siste åra har hun hattlørdagskvelden etter Skavlan der hun har holdt en stødig og kanskje bedre kurs.

Hardtslående

Hun har nå og da mer spennende og uforutsigbare gjester, er kanskje litt mindre kommers og hun evner å være både en slagferdig glamourjournalist samtidig også silkemyk og litt hardtslående reporter. Hun stiller ofte gode spørsmål og evner å følger opp hvis gjesten forsøker å vri seg unna. Hun gir seg ikke uten fin kamp, men hun dveler ikke for mye når ting sklir ut. Det er bra.

Hennes første gjest var tidligere fiskeriminister Per Sandberg. Det ligger selvsagt nedfelt i talkshowets DNA at sommerens største politiske se og høriske-dustesak skal være Lindmos headliner.

Leve lykkelig

Som anmelder av Lindmo skal jeg ikke si mye om hvordan Sandberg framsto, men det er vel kanskje lov å si at etter at hans og kjæresten i høst kommer med sin versjon av det som skjedde i sommer og etterpå i parets fellesbok, greit nok. Og så kan Per og kjæresten leve lykkelig i alle sine dager. Nok Per nå.

Hadde vi våget ville vi kanskje ha skrevet, som en tidligere kommentator i VG en gang skrev om en norsk fotballprofil: Per, du er en selvforherligende tufs. Men, Lindmo gjorde vel kanskje et av de beste intervjuene vi har sett med Sandberg etter at han gikk av som minister. Det er slik en journalist – i beste sendetid – skal oppføre seg og jobbe. Bravo? Jepp. Det var bare et par ganger hun kunne vært mer pågående mot Trøndelags Nelson Mandela.

Gjestene avgjør

Et snakkeshow er alltid avhengig av gjestene for at det skal engasjere og være noe vi gidder å bruke tid på. Lindmos første på fredagskvelden var akkurat sånn passe midt på treet, nei faktisk litt over. Neste gjest var sjarmerende nok, Vegard Harm, et sosiale mediefenomen fra Stokke i Vestfold må vite. Han har som sagt sin sjarm og i små doser er han nok morsom for alle andre enn oss med grått føkkings hår, men han har kanskje ikke nok substans til annet enn å være en ganske okay døgnflue. Men, hvem veit i dagens sosiale medier-kaos der ute? Vi har tatt grundig feil før.

Bannskap er gøy

At en språkprofessor, Ruth Vatvedt Fjeld, er ute med ei bok om banning og dets historie, ja, det er interessant for oss over middagshøyden. Vi som banner for å leve. Lindmo og hennes stab skal ha for at de våger, og vil ha gjester som ikke på død og liv er formaterte, men som også har fagkunnskap de kan øse av. Mere!

Siste gjester ut var ekteparet Sigvart Dagsland og Karoline Krüger. Sigvart var 16. januar i år involvert i en meget alvorlig trafikkulykke som endte ganske så ekstremt, men heldigvis uten at noen av de fire som satte i de to bilene omkom.

Sigvart har brukt langt tid, og må bruke mer tid, på å trene seg fullt opp igjen. Nå snakket ekteparet rolig ut om øyeblikket, skadene, angsten, smertene, tåka, opptreningen og rosende godt om det norske helsevesenet, noe som gjør at vi nesten får trua tilbake på deler av menneskeheten. De rundet av med en fellessang, og vi kan bare si: Takk Anne. Takk Sigvart og Karoline.