ENDRER CHATEN: Snapchat gjør om meldingssystemet sitt. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
ENDRER CHATEN: Snapchat gjør om meldingssystemet sitt. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Snapchat tar opp kampen med meldingstjenestene - får telefon og videochat

Ny oppdatering.

(Dagbladet): Billedtjenesten Snapchat blir stadig mer populær. Det sosiale mediet, med et spøkelse som logo, har hatt som hovedfunksjon å la brukerne sende bilder til hverandre som forsvinner så fort de er sett.

Den seineste tida har tjenesten også laget flere nye filtre og sin egen hashtag-konkurrent for å ta opp kampen med andre sosiale medier.

Nå kommer Snapchat med en ny oppdatering som skal gjøre dem til en argrere konkurrent til meldingstjenester som Facebook Messenger og WhatsApp.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Snapchat skal nå fokusere mer på siste del av tjenestenavnet. Nå skal chatten i det sosiale mediet oppgraderes.

Selskapet har tidligere fokusert på å sende enkeltsnaps, der folk svarer på de individuelle innleggene hvis de ønsker å starte en samtale.

Men nå lanserer de en rekke nye meldingsfunksjoner, skriver Buzzfeed.

Chatten får nye lyd- og videoalternativer. Man kan for første gang sende lydfiler, og det skal også bli mulig å ringe og ha en vanlig telefonsamtale mens man tar bilder eller gjør andre ting inne i samme app.

Videochatting skal bli lettere. Man skal kunne ha en videosamtale, og man skal også kunne sende videoer som ikke forsvinner, men blir liggende som en gif man kan se flere ganger.

Selskapet lanserer også en rekke ferdige bilder som kan sendes til venner i chatten.